32 díszletterv - Kiállítás Bagossy Levente munkáiból

Március 14-én nyílik Bagossy Levente díszlettervező kiállítása a BTM-Budapest Kiállítóteremben.

bagossy-levente-cseresznyeskert-katona-jozsef-szinhaz-2013-01

Kiállítása nyílik a díszlettervezőnek

A kiállítás Bagossy Levente díszlettervező, grafikusművész harminckét díszlettervét mutatja be. Az egyes tervek miniatűr színpadi makett formájában láttatják a tervező elképzeléseit, s a tervezés során, az előadásokat megelőzően készültek. A kartonpapírból készült, miniatűr doboz-világok varázslatosan idézik meg a kukucskáló színház csodáját: mások életét szemléljük, s lélekben be is léphetünk oda.

A kiállítást megnyitja Zsámbéki Gábor.
Időpont: 2013. március 14-én, csütörtökön 17 órakor.
Helyszín: BTM-Budapest Kiállítóterem, 1056 Szabad sajtó út 5.

bagossy

Bagossy Leventéről

1968-ban született Dombóváron. Tanulmányait  a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdte, reklámgrafika szakon. A Magyar Képzőművészeti Egyetem tervező grafika szakán diplomázott 1996-ban.
Elsô díszletei az egykori Pécsi Kisszínház bemutatóihoz készültek, de a kecskeméti, szegedi, nyíregyházi színházaknak is gyakran tervezett. Ismertebb munkái a fôvárosi Katona József Színházhoz, az Örkény Színházhoz és a Radnóti Színházhoz kötôdnek.  Az Ellenfény című színházi folyóirat tervező-szerkesztője. 

rómeó

Kritikus szemmel Bagossyról

Ledarálnakeltűntem (Katona József Színház), Tartuffe (Katona József Színház), A szokás hatalma (Kecskemét) , A szokás hatalma (Kecskemét), Cseresznyéskert (Bárka), Leonce és Léna (Kecskemét), Yerma (Kecskemét), Yvonne , burgundi hercegnő (Kecskemét) – néhány remekbeszabott makett, azokat is elgyönyörködteti, mi több elgondolkoztatja, akik nem látták ezeket az előadásokat. Bagossy legnagyobb erénye úgy tervezi meg, úgy formálja meg a díszleteit, hogy abban az író által megálmodott, a rendező által elgondolt és a színészek által megformált történet és figurák valós énjükkel tudnak létezni. (Forrás: terasz.hu)

süti beállítások módosítása