Helen Mirrent is jelölték a Laurence Olivier-díjra

Helen Mirren Oscar-díjas színésznőt is jelölték - a színházi kritikusok által is dicsért II. Erzsébet királynő-alakításáért - a legjelentősebb brit színházi elismerésnek számító Laurence Olivier-díjra.

Mirren, aki II. Erzsébet filmes megformálásáért kapta Oscar-díját, jelenleg a The Audience című darabban játssza a brit uralkodót a londoni West Enden. Az Olivier-díj színésznői kategóriájában az Ibsen Nórájának (The Doll's House) címszerepét játszó Hattie Morahan, a The Effect című kortárs brit drámában nyújtott alakításával Billie Piper és a Régi idők (Old Times) című Harold Pinter-színműben játszó Kristin Scott Thomas a vetélytársa.

helen mirren

A kedden nyilvánosságra hozott jelöltek sorában a színészek között Rupert Everett, James McAvoy, Mark Rylance, Rafe Spall és Luke Treadaway szerepel.
Musicalekben nyújtott alakításaikért a Sweeney Toddból Michael Ballt és Imelda Stauntont, a Csókolj meg, Katámból (Kiss Me, Kate) Alex Bourne-t és Hannah Waddinghamet, a Több mint testőr (The Bodyguard) színpadi változatából pedig Heather Headleyt jelölték.
A kutya különös esete az éjszakában (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time) című regényből készült előadás nyolc jelölést kapott, és hét kategóriában nyerhet az 1935-ös Frakkban és klakkban (Top Hat) című filmből készült musical.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása