Love Songs - A Danish Dance Theatre a Tháliában

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében április 3-án a Danish Dance Theatre Love Songs című előadását láthatják a Tháliában.

Love-Songs

A Danish Dance Theatre az északi ország vezető együttese. Művészeti vezetője Tim Rushton, aki Love Songs című munkájával hatalmas sikert arat szerte a világban. Sikerének egyik titka, hogy a produkció nem hagyományos táncelőadás, hanem egy jazzkoncert és egy koreografált színházi produkció különös, ugyanakkor természetes elegye. A zenét – természetesen élőben – egy varázslatos hangú jazzénekesnő, Caroline Henderson és együttesének előadásában halljuk.

 

 

„Az a kérdés izgatott – vallja Tim Rushton –, hogy miképp lehetséges létrehozni egy egyszerű, letisztult, hagyományos koreográfiai eszközöket felvonultató előadást úgy, hogy az a táncosoknak és a koreográfusnak egyaránt különleges kihívást jelentsen. A választ a jazzben, ebben az önmagában is rendkívül erős és önálló kifejezési formában találtam meg. Egyetlen témát, egyetlen gondolatot járunk körbe, azt variáljuk, hogy miként keressük egy életen át a szerelem érzését, miként kerülünk újra és újra komikus vagy tragikus, meghitt vagy olykor mocskos, emelkedett vagy giccses helyzetekbe.” A Love Songs washingtoni, bostoni és New York-i vendégjátékok után érkezik a Tavaszi Fesztiválra.

 

A produkcióról képekben:

danish

1.

danish3

2.

 dans

3.

danish4

4.

teater

5.

danish2

6.

Forrás: Színház.hu, thalia.hu

süti beállítások módosítása