Szentivánéj a Sufniban

A Katona József Színház Sufni „különtermében” új bemutatóra készülnek. Április 5-én láthatja majd először a közönség David Greig-Gordon McIntyre: Szentivánéj című produkcióját, amely a Katona József Színház és a MaNNa közös projektje, műfaja szerint zenés váltás.

Az előadás Erdeős Anna egyetemi hallgató vizsgarendezése, melynek a Katona teret és lehetőséget biztosít.

Ajánló:

„Jó estét. – Tessék? – Jó estét. – Jó estét. – Foglalt ez a hely? – Nem. – Nem bánod, ha… – Ha? – Leülök. – Ja! Oké, ülj... nem... – Van egy üveg borom. – Aha. – Kéne valaki, aki segít meginni... Dosztojevszkij? – Igen. Szereted? – Nem. Hogy hívnak? – Bob. – Volna kedved alaposan berúgni velem, Bob? Úgy istenesen. Annyira, hogy elfelejtsük, kik vagyunk és honnan jöttünk, és aztán vadul és gátlástalanul szeretkezni? Nem számít, jó lesz-e vagy sem, mert egyikünk sem fog rá emlékezni, ráadásul nem vagy az esetem, szóval semmi esély nincsen rá, hogy bármikor újra találkozzunk. Hmm? Bob. Mit mondasz?”

midsummer1

Bob 35 éves, Helena 35,1. Helena válóperes ügyvéd, Bob egy maffiózónak dolgozik. Helenának flancos lakása van a legdrágább negyedben, és egy nős pasija, Bob alkalmi kapcsolatok közt teng-leng. Helena másfél hónapja nem nézett a tükörbe, Bob feszült, barátságtalan és paranoid. Helena senkinek nem a tehene, Bob utál várakozni. Helena is. Bob és Helena egy bárban ülnek. Az eső zuhog. Mindketten tele vannak előítélettel és hiányérzettel.
A darab két szereplője Pelsőczy Réka és Kocsis Gergely, rendezője pedig a még egyetemi hallgató Erdeős Anna.
David Greig skót drámaíró és színházi rendező 2009-ben írta Szentivánéj (Midsummer) című darabját, a Katona és a MaNNA produkciója magyarországi ősbemutató.

Az előadásról képekben:

midsummer2

1. Fotók: katonajozsefszinhaz.hu

2

2.

3

3.

4

4.

9 

5.

 10

6.

5

7.

8

8.

7

9.

6

10.

David Greig-Gordon McIntyre: Szentivánéj

Helena   Pelsőczy Réka
Bob   Kocsis Gergely
Díszlet: Taksás Mihály
Grafika: Horváth Eszter
Jelmez, báb: Tihanyi Ildi
Mozgás: Biczók Anna
Zenei vezető: Szemenyei János
Rendezőasszisztens: Gerlóczi Judit
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Erdeős Anna
2013. április 5.
Katona József Színház, Sufni

süti beállítások módosítása