Énekesek figyelem - Új énekversenyt indítanak Bécsben!

Új énekversenyt indítanak Bécsben: a Beaumarchais-Concours elnevezésű megmérettetésen 26 évesnél fiatalabb operaénekesek vehetnek részt - jelentették be a szervezők az osztrák fővárosban.

Dominique Meyer, a Bécsi Állami Operaház intendánsa, Peter Hanke, az osztrák főváros színházi holdingjának vezérigazgatója, a bécsi Mozart-ház igazgatója, Gerhard Vitek és a neves szoprán és énekpedagógus, Grazyna Wojtanowska a bécsi Mozart-házban jelentette be a verseny indulását.
A versenyre bármely országból nevezhetnek a 26 évesnél fiatalabb énekesek május 3-ig. A meghallgatásokat május 15. és 18. között tartja a Dominique Meyer vezette zsűri. Tagja Wojtanowska mellett a Bécsi Filharmonikusok hegedűse, Peter Götzel, aki a verseny ötletével megkereste Meyert.
Beaumarchais nélkül ma sehol sincs operajátszás, hiszen nemcsak Mozart műve, a Figaro házassága dolgozza föl a francia színmű témáját, hanem Rossini Sevillai borbélya is - fogalmazott Dominique Meyer. A verseny mellett szimpóziumot is szerveznek arról, hogy Beaumarchais színháza hogyan befolyásolta az európai operajátszást.
A döntőket október 16-án és 17-én a Mozart-házban tartják, majd a nyertesek a Bécsi Állami Operaházban mutatkoznak be.

süti beállítások módosítása