„Adj egyet ajándékba” - Az Örkény is csatlakozott a mozgalomhoz

A segítségnyújtás új formájaként indult el külföldi mintára az 'Adj egyet ajándékba!' program. Az akcióhoz csatlakozó üzletekben bárki fizethet saját fogyasztásán felül egy tetszőleges terméket, amelyet az üzemeltető a hozzá betérő rászorulóknak ad oda. A kezdeményezéshez az Örkény Színház is csatlakozott.

Az Örkény Színház felhívása:

„[…] a legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, az a szolidaritás." /Örkény István/


Az „Adj egyet ajándékba” (Suspended Coffee - Felfüggesztett kávé) kezdeményezés Nápolyból indult útjára és terjedt el az egész világon. Ez a társadalmi felelõsségvállalás egy fajtája. Kezdetben csak kávézókban alkalmazták. A betérõ látogató vásárolhat a saját kávéja mellé egy másikat is, amit "felfüggeszt", azaz a kávézóban hagy egy rászoruló részére. Mára ez a kezdeményezés kinõtte a kávézókat, csatlakoztak hozzá papírboltok, fodrászatok, autószerelõ mûhelyek és színházak is.

 

suspended-coffee

 

A szervezet jele egy kávéscsésze, benne a +1 felirattal. Magyarországon is útjára indult a mozgalom, melyhez az Örkény Színház is csatlakozik.
Színházunk jegypénztárában vásárolhat +1 jegyet. A felhasználható nyugtákat jegypénztárunkban -jól látható helyen- gyûjtjük. Aki igénybe szeretné venni ezt a lehetõséget, kérjük, a jegypénztárnál jelezze.
Bõvebb felvilágosítás, illetve érdeklõdés a +1 jegyek mennyiségérõl jegypénztárunkban, a 267-3775-ös telefonszámon, emailen a szervezes@orkenyszinhaz.hu címen, vagy személyesen kérhetõ. A jegypénztár nyitva tartása: hétfõtõl vasárnapig 13 órától 18 óráig.

süti beállítások módosítása