Három táncművész a La femme mentorprogramjában

Három táncművész is bekerült a La femme magazin által indított „50 tehetséges magyar fiatal” programba: Domoszlai Edit, Szakács Richárd Gábor és Székely Szilveszter.

A 30 éven aluli tehetségeket felkaroló mentorprogramba 1373 fiatal – kutató, közgazdász, színész, zenész, táncművész, divattervező, szakács, stb. – kapott jelölést, akik közül rangos szakmai zsűri választotta ki azt az ötvenet, aki között megtaláljuk a hazai táncművészet három képviselőjét is. A zsűri olyan szempontokat vett figyelembe, mint teljesítmény, társadalmi érték, eredetiség, újító erő, ösztönző erő.

 

domoszlai edit

Domoszlai Edit (mentor: Tiszttartó Titusz, a Class FM programigazgatója)


A La femme 50 tehetséges magyar program célja bemutatni, ismertebbé tenni a jövő nagy reménységeit, és további fejlődési lehetőséget kínálni számukra. A cél, hogy a harminc év alatti magyar tehetségekre ráirányuljon a figyelem. Azokra, akik kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói, meghatározó személyiségei lehetnek Magyarországon és a világban. A program olyan tehetségeket keresett és mutat be, akik az élet valamely területén, átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkeznek.

 

szakacs richard gabor

Szakács Richárd Gábor (mentor: Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója)


A program célja azonban nem csak bemutatni, ismertebbé tenni ezeket a fantasztikus elhivatottsággal rendelkező fiatalokat, hanem lehetőséget is ad arra, hogy személyes fejlődésüket 6 hónapos, egyénre szabott mentorprogrammal segítse.

 

szekely szilveszterSzékely Szilveszter (mentor: Bozsik Yvette, a Bozsik Yvette Társulat művészeti vezetője)


A La Femme „50 tehetséges magyar fiatal” program nem csak a táncművészetben történő további elmélyülés lehetőségét jelenti számukra. A mentorprogram célja az is, hogy több irányból kapjanak új impulzusokat, megerősítéseket és olyan ismereteket – önmenedzselés, tudatos karrierépítés, előadóművészi-, pedagógusi-, koreográfusi gyakorlat, stb. – amelyek elősegíthetik egy táncművész pálya eredményes és sikeres megvalósítását.


Forrás: nemzetitancszinhaz.hu

süti beállítások módosítása