Megtérülnek a Téglajegyek - Felújítják a kaposvári színház nézőterét

A kaposvári önkormányzat döntése alapján a nyáron szinte teljesen kicserélődik a Csiky Gergely Színház nézőtere

Összesen 466 új szék kerül a zsöllyébe, a fél- és első emeleti páholyokba, illetve az első emeleti erkélyre. A nézőtér megújítása mellett javításra kerül a folyamatosan beázó Stúdió-tető, a nézőtér földszinti padlózata, egy kazánt pedig kicserélnek.

A munkálatok összesen 33 millió forintos beruházást jelentenek. A nézők által eddig megvásárolt Téglajegyekből befolyt összeget (1.340.000,- forintot) is erre a célra fordítja a színház.
A székeket kifejezetten a Csiky Gergely Színház nézőteréhez tervezte Oláh László az Ava-Pack Kft-től, a kivitelező pedig a Szék-Net Bt. (ügyvezető tulajdonos: Fedelin János). A színház előcsarnokában a mai naptól kezdve két új szék áll majd, melyeket bárki kipróbálhat.

Szék 1


Aki szeretne, hazavihet egy darab színháztörténelmet, a régi székek ugyanis megvásárolhatók. Az áruk egy nagyszínpadi felnőtt bérlet vagy egy stúdióbérlet, melyet a szék tulajdonosa a jegyirodán hagy – ajándékba valakinek. A színház – a jövő évad mottójához híven – a családok, generációk színházaként – ezeket a bérleteket olyan családok tagjaihoz juttatja majd el, akiknek anyagi helyzete nem engedi meg, hogy színházba járhassanak. Eladó 145 nézőtéri és 112 páholy szék (84 szék, 28 magasított bárszék). A szék- és ajándékbérlet vásár június 15-ig tart (a székek július 5-től vihetők el). Minden székről egy eredetiséget igazoló oklevelet is bocsát ki a színház. A részleteket a színház honlapján (www.csiky.hu) és a jegyirodában találják az érdeklődők.

 

csiky

 

A nézőtér utoljára 1986 és 1988 között lett felújítva, azóta ugyanazokat a székeket javítják. A nézők sokszor panaszkodtak az utóbbi években, hogy kényelmetlenek a székek és recsegnek: zavarják a színházi élményt. Az új székek háttámlája magasabb lesz, beülési mélysége pedig nagyobb, mint a mostani székeké, így kényelmesebben ülnek majd a nézők. Szintén a komfortérzetet növeli az ülőszivacsok vastagságának növelése. Az új szövet kopásállóságát is tesztelik a gyártók: a teszt szerint az üléshuzat 45.000 leülést és felállást bír ki. Játék a számokkal: ha évadonként átlag 200 előadással, egy szünettel, vagyis előadásonként 2 leüléssel és felállással számolunk, 112 évadot bírnak majd ki az új székhuzatok, két szünettel és 3 leüléssel számolva pedig 75 évadot.


süti beállítások módosítása