Változások a Tháliában - Csányi Sándor az új művészeti vezető

Litkai Gergely az évad végével leköszön a Thália Kabaré művészeti vezetéséről, a feladatköreit a továbbiakban Csányi Sándor általános művészeti vezetőként látja el. A 2013/2014-es évad tervét Bereményi Géza ügyvezető igazgatóval együttműködve már az új művészeti vezető állította össze. A színházhoz szerződik Molnár Piroska, Szabó Győző és Pindroch Csaba is.

Litkai Gergely nem hagyja el teljesen a Tháliát: az általa életre hívott Független Thália Projektnek továbbra is aktív szervezője marad. Az új évadban több újdonság, és a már futó darabokat érintő változás is lesz.


Marc Camoletti Boeing, Boeing-je nyitja a sort Réthly Attila rendezésében, ami a legtöbbet játszott francia vígjáték, igazi vérbő komédia. Ezt követi Robert Dubac A férfiagy című darabja, melynek rendezője Szirtes Tamás, szereplője pedig Csányi Sándor. Az előadás a stand up és a monodráma tulajdonságait egyesíti.

 

thalia

Fotó: budapest-foto.hu

 

Majd Ivan Kušan Balkán kobra című előadása következik Tasnádi István átiratában, Rusznyák Gábor rendezésében. Ezt az Éden földön követi, a magyar Maugli története a Ghymes zenéjével, Bozsik Yvette rendezésében.

Az évad két utolsó bemutatója a Kincsem, avagy a csodakanca Bereményi Géza tollából, végül Béres Attila rendezésében Molnár Ferenc Liliomja zárja a sort.

Újdonság, hogy a Thália Színház vezetése a következő évadtól kétféle bérlet bevezetését tervezi: a Premierbérletet és az Operettszínházzal közös bérleteket: A filmek a színpadon elnevezésűt, amibe olyan előadások is belekerülnek, – mint az Operett Színház új évadának bemutató darabjai – a Ghost és az Elfújta a szél, és a Thália Színház Boeing, Boeing és A tanú című előadásai. Valamint a Szomszéd bérletet, például a Viktória, az Elisabeth, az Esküvőtől válóperig és a Boeing, Boeing című előadásokkal.

Fontos változás az új évadban, hogy A tanú című darabba beáll Szabó Győző és Pindroch Csaba, akik ezentúl Molnár Piroskával és Mohai Tamással együtt, a Thália Színház művészeinek körét bővítik.

 

Forrás: thalia.hu

süti beállítások módosítása