Bodrogi Gyula: "Élvezetből csinálom a szakmát"

Bodrogi Gyulával, a Nemzeti Színház társulatának tagjával beszélgetett a 168 Óra. A színész még nem tudja, milyen feladatokat kap a jövő évadban, de úgy érzi, már nincs különösebb küldetése.

 

A 168 Óra cikkéből:

"Nem búcsúztunk. Robi egyelőre teszi a dolgát, de majd biztosan lesz egy társulati ülés, ahol elköszön. Aztán dolgozik majd tovább, járja a maga útját. Nem azt látom – és ez jól van így –, hogy össze lenne törve. Az persze már egyáltalán nem tetszik, hogy a szakmám, illetve az ország is ketté van szakítva. Azt szeretem, ha a különböző formák kiadnak valami egészet. Legalább egy szakmán belül" - mondta Bodrogi Gyula, aki Alföldi Róbert távozása után is marad a Nemzeti Színházban.

 

Hogy miért döntött így, arról a Nemzet Színésze így beszélt: "Annyi igazgatóváltást megéltem már, hogy némileg immúnis lettem az ilyesmire. Ez a mostani ugyan kicsit ügyetlenebbül zajlott az átlagosnál, de azért az álpályázatnak is komoly tradíciói vannak nálunk. Másfelől: azelőtt azt sem tudtuk, hogy ki az igazgató. A színész volt a fontos, esetleg a rendező. Új divat – nekem annyira nem teszik –, hogy most az igazgatók kérdése a legfontosabb."

 

bodrogi

 

Bodrogi Gyula elmondta, az új direktorral, Vidnyánszky Attilával még nem dolgozott együtt, "de azt mondják: nagyon jó rendező. Alföldi Robi is elismeri, nemzetközi színvonalú művésznek tartja" - fogalmazott.

A színész még nem tudja, milyen szerepeket kap a következő évadban, csak annyit, két feladata lesz. "Nekem már nincs különösebb küldetésem, élvezetből csinálom a szakmát. Pedig néha azt gondolom: az erőm sem a régi. Ám még mindig szépen tovább visz a lendület" - zárta a beszélgetést Bodrogi Gyula.

 

A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása