Áriáztak a városháza liftjében - Európai Operanapok Ostravában

Az ostravai városháza páternoszterében adott különleges koncertet a város színházának operatársulata: a fülkékbe lépő énekesek szólóban vagy duettben énekeltek híres áriákat az Európai Operanapok alkalmából.


A nagy érdeklődés övezte produkcióban a társulat 12 tagja vett részt. A művészek óránként váltották egymást a fülkékben. Sok látogató, illetve városházi dolgozó követte emeletről emeletre a hosszú percekig áriázó énekeseket - számolt be hétfőn az eseményről az ostravai székhelyű Moraviai-Sziléziai Színház szóvivője, Viola Lucetova.

"Nagyon tetszett az esemény. Jó, amikor az opera kilép a színházból, és olyan körülmények között csendül fel, amit sokan nem várnának. Ennek eredményeként megszabadul a gyakran szükségtelenül rárakodó komolyságtól. A közönség láthatja, hogy az operaénekesek is emberi lények, akiknek van humoruk" - fogalmazott Eva Drizgova-Jirusova szoprán, aki ezúttal a hallgatóság egyik tagja volt.

 

opera a liftbenFotó: magazin.ceskenoviny.cz


A zenei színház igazgatója, Jiri Nekvasil megerősítette: a társulat fontosnak tartotta, hogy az opera a színházi épületen kívül is bemutatkozzon. "Valami tényleg kivételes dologra gondoltunk, amit még nem láttak Ostravában" - magyarázta, hozzáfűzve, hogy a rendhagyó előadást John Cage improvizációs művei ihlették.

 

Az Európai Operanapokat az európai operatársulatokat és operafesztiválokat tömörítő Opera Europa szövetség kezdeményezte. A rendezvény célja, hogy megismertesse a széles közönséggel az operát, és olyan művészeti formaként mutassa be, amely tükrözi a társadalom állapotát és képes megszólítani az új hallgatókat.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

süti beállítások módosítása