Sepsiszentgyörgyön járt a Lili bárónő

Mozgalmas volt az április a Budapest Operettszínházban. A múlt hónap végén nem csak hagyományteremtő Nemzetközi Operett-Musical Fesztivált rendeztek, a Csárdáskirálynővel és a Lili Bárónővel a határontúli közönséget is megörvendeztették. 

Az operett örök - állapították meg Sepsiszentgyörgyön, hiszen idősebbek és fiatalok együtt tapsoltak állva a Budapesti Operettszínház produkciójának. A magyarországi művészek Huszka Jenő Lili bárónőjével léptek színpadra, Béres Attila rendezésében. A dupla előadásra Erdélybe utazott Lukács Anita (Lili bárónő), Vadász Dániel (Illésházy László gróf), Peller Károly (Minden szerepben), Szendy Szilvi (Clarisse művésznő), Jantyik Csaba (Malonszegi báró), Siménfalvy Ágota (Illésházy Krisztina), Szolnoki Tibor (Becsey tiszttartó), Szabó Dávid (Frédi), valamint most először alakította ebben a produkcióban Illésházy Agathát Csombor Teréz, a kecskeméti Katona József Színház tagja, aki anyaszínházában már játszotta a szerepet.

 

lili sepsi

 

A Szent György napi előadások előtt a társulat sajtótájékoztatón vett részt, ahol elárulták, hatalmas örömmel készültek a délutáni és esti fellépésre. Elmesélték, a díszleten és a rendezésen jó pár módosítást kellett eszközölni, mert a produkció nem fért volna be a Tamási Áron Színház színpadára. Béres Attilának nem volt idegen az épület, hiszen 2011-ben ő rendezte ott az Illatszertár című komédiát. A marosvásárhelyi származású rendező elmondta, a nyolc éves múltra visszatekintő Lili bárónő volt az első darabja a Budapesti Operettszínházban.

 

lili sepsi3
A színészcsapat sok élményt mesélt a darabról, Vadász Dániel például igazi ünnepnapnak nevezte, amikor Illésházy László grófot játszhatja. "Különleges élmény ezt az operettet intim térben, kisebb infrastruktúrával előadni" - tette hozzá. Lukács Anita első alakítása a Budapesti Operettszínházban a Lili bárónő címszerepe volt, ebben a produkcióban vált színésznővé - mondta.

Szendy Szilvi arról mesélt, kisfia születése után ezzel a darabbal tért vissza. Peller Károly, úgy fogalmazott, nagy kihívás több szerepet alakítania, sokszor néhány perc alatt kell átöltöztetni és átsminkelnie a következő karakterré. A darab már az életük része, sokszor a hétköznapokban is az operettből idéznek - fogalmazott.
lili sepsi2
A Frédit megszemélyesítő Szabó Dávidot nagyon sokan az X-Faktorból ismerték meg Sepsiszentgyörgyön. Arról számolt be, hogy a Lili bárónő előadásba a premier után állt be, s azóta is mankója ez a produkció az "igazi" színésszé válás útján.

Siménfalvy Ágota, Illésházy Krisztina grófnő megformálója "vendégnek" érzi magát az operett világában, de örömmel fogadta egykori egyetemi társa, Béres Attila felkérését a szerepre. Illésházy Agatha grófnőként Csombor Teréz elmesélte, már két szerepet is eljátszott a darabban a kecskeméti színházban: fiatalkorában Clarisse-ként debütált. A Malomszegi bárót megtestesítő Jantyik Csaba 24 évesen találkozott először a Lili bárónővel, úgy gondolja, hogy ez az operett minden operettek csúcsa. A szavaival élve: "sok olyan pontatlanság van benne, ami nagyon pontos". Szolnoki Tibor 30 éve kezdte pályáját az Operettszínházban, és büszke arra, hogy fiatal színészekkel játszhatja el ezt a darabot, ami a következő évadban is láthat a közönség az Operett Raktárszínházában.

 

Forrás: szentgyorgynapok.sepsiszentgyorgyinfo.ro, operettszínház.hu

süti beállítások módosítása