Hernádi Judit: "Feszültség mindig van"

Hernádi Juditot arról kérdezték, miért szenvedélye a színház, izgul-e még előadás előtt és mit tanult legutóbbi munkáiból. Lapszemle.

"Soha nem szerettem, ha minden ugyanolyan. A színház ezért is ideális helyszíne az életemnek, mert ott minden állandóan csak változik. Egy színházi szerep azonban egyfelől szabadság, de ugyanakkor szabályok határolják. Valóban, ez egy igazi paradoxon az életemben. A színház a pillanat művészete. Nagyszerű dolog szabadon játszani úgy, hogy közben van egy menete, egy rendszere a darabnak, és a felkészülésnek is" - fogalmazott a színésznő a Hölgyvilágnak adott interjújában.

 

a-bandy-lanyok


Azt is elárulta, hogy a felkészülésben türelmetlen. "Addig, amíg nem derül ki számomra, hogy meg tudom csinálni a darabot, addig ideges vagyok. Sokszor vannak kétségeim magammal szemben, de hamar át tudom hidalni őket. Ha én már látom, hogy menni fog, akkor megnyugszom. Akkor is, ha ezt rajtam kívül még senki más nem látja. Átadom magam a szerepnek, és csak játszom" - vallotta Hernádi Judit.

 


A kérdésre, izgul-e előadás előtt, úgy felelt: "Az izgalom periodikus és hosszabb folyamat. Vannak időszakok, amikor jobban és vannak, amikor kevésbé izgulok. Feszültség mindig van, az embernek összeszedettnek kell lennie minden alkalommal. Egy nagyobb darabnál csak az első néhány részlet van a fejemben, el kell hinnem, hogy a többi majd jön magától. És mindig így is történt, mert felkészültem és gyakoroltam. Ezért fontosak azok a bizonyos szabályok. Van benne egy jóféle automatizmus, és az izgalom tárgya, hogy minden egyes pillanatban jól kell reagálni. Az, hogy ezt hogyan teszed, már a te szabadságodon múlik" - fejtette ki a színésznő, aki a Bandy-lányok című produkcióról is beszélt, melyben Udvaros Dorottyával játszik. A történet szerint harminc év után újra felelevenítik régi lánybanda-korszakukat, és nosztalgikus hangulatban éneklik hajdani nagy slágereiket. 

 

a-bandy-lanyok-2
"Szeretek a jelenre koncentrálni, tanulni. A Bandy-lányok kapcsán a rendező Ascher Tamástól is tanultam nemrég. Azt mondta, hogy mindig kell egy energia, amivel közölni akarok valamit a színpadon. Mert ha én állok ott, én beszélek a közönséghez, csak rám figyelnek. Éppen jókor jött az a tanítás nekem" - nyilatkozta Hernádi Judit.


Forrás: Hölgyvilág, Színház.hu

süti beállítások módosítása