Budapesten Ladányi Andrea és Krámer György duettje

Ladányi Andrea és Krámer György közös munkája Budapesten is látható!

Az idei szezonban a Pannon Várszínház tagozataként kezdte meg munkáját az újrainduló Veszprémi Táncműhely. Első produkciójuk Ladányi Andrea és Krámer György közös munkája, a Porcelán – duettek egy házasságból című produkció Budapesten is látható lesz. A bemutatóra május 23-án kerül sor a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában.

 

Ajánló:

 

Az idei szezonban a Pannon Várszínház tagozataként kezdte meg munkáját az újrainduló Veszprémi Táncműhely. Előképének az 1994-től 2000-ig terjedő időszakban, a Vándorfi László által vezetett Petőfi Színházban való működését tekinti.

A táncműhely első produkciója Ladányi Andrea és Krámer György közös munkája, Porcelán – duettek egy házasságból címmel. Témája egy megélt házasság, az emberi együttélés, a párkapcsolat kínjai és gyönyörűsége. A nő és a férfi együttélése, mely törékeny és csillogó, díszes és ünnepélyes, hideg és csörömpölő, mint a porcelán. Az előadás kifejezőeszközei közt szerepel a tánc, a gesztus, a kortárs zene és képzőművészet, a videó installáció. A színpadi történést két tapasztalt művész önvallomása teszi hitelessé. Korszerű stílusát a fiatal alkotótársakkal való együttműködés teremtette meg.

A porcelánból készült tárgy különös kisugárzású. Egyszerre képvisel szellemiséget és anyagiságot, könnyedséget és súlyt. Olyan, mint egy házasság. Porcelán.

 

porcelan bp
 
Porcelán – duettek egy házasságból
A Veszprémi Táncműhely budapesti bemutatója
Készítette és előadja: Ladányi Andrea és Krámer György
Zene: Borlai Gergely
Stylist: Lakatos Márk
Video: Szöllőssi Géza, Bánki Ákos

Budapesti bemutató: 2013. május 23. csütörtök, 19.30
Nemzeti Táncszínház – Refektórium

süti beállítások módosítása