Nyáron újra vár a Petőfi Művészeti Liget

Egy szezonnyi szünet után, június 23-án újra indul a város egyik legjelentősebb kulturális programsorozata, a Petőfi Művészeti Liget - jelentették be csütörtökön délután a programokért felelős Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői.


A Dunaújvárosi Hírlap beszámolója szerint a programokért felelős Bartók Kamaraszínház igazgatója, Borsós Beátasajtótájékoztatón elmondta, a színház fenntartójának, a dunaújvárosi önkormányzat támogatásának köszönhetően június 23. és augusztus 4. között hetenként három alkalommal, összesen tizenkilenc estén át várja régi és új látogatóit, barátait a korábbi években nagy népszerűségnek örvendő Petőfi Művészeti Liget.

 

- A hagyományokat követve az idei nyáron is minőségi koncerteket, verses irodalmi esteket és szabadtéri színházibemutatókat kínálunk az érdeklődőknek - fogalmazott az igazgató. A liget szabadtéri színpadára a hazai jazz, blues és világzenei élet kiemelkedő együttesei érkeznek.

 

dunaujvaros petofi liget

Fotó: dunaujvaros.hu


A szervezők tájékoztatása szerint két új sorozat is indul e nyáron a Petőfi ligetben. Líra Pavilon címmel három alkalommal kerül sor verses, irodalmi előadásra a Bartók színészeinek és a Sándor Frigyes Zeneiskola zenepedagógusainak részvételével.

 

Emellett könnyed, szórakoztató színházi estéket kínál a négy ízben jelentkező Liget Színház, amely két komédiával, egy zenés vígjátékkal, valamint egy látványos táncműsorral várja a közönséget. 

A sorozat zárása egyben a Bartók évadnyitó piknike lesz szeptember elsején.

 

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

 

süti beállítások módosítása