Jordán Tamás két produkcióval érkezik a KékSzobaHallba

Jordán Tamás dupla előadással lepi meg a közönséget vasárnap a KékSzobaHallban.


Az idén hetven éves Jordán Tamás a hétköznapokban már sokszoros nagyapa, de színházi aktivitásából egy cseppet sem adott lejjebb. Ezt bizonyítja, hogy vasárnap egymás után kétszer is színpadra lép a KékSzobaHallban. Elsőként egy olyan előadással, aminek a premierjét több, mint harminc éve tartották Sebő Ferenccel.

- A József Attila estet már legalább kétszázszor játszottuk, engem mégis mindig feltölt. József Attila ugyanis mindig aktuális, az, amiről ő írt, a szeretethiány, az elveszettség, a küzdelem, örökérvényű témák, ezért az ember mindig magára ismer a verseiben. Talán ennek tudható be az is, hogy a közönséget is megérinti az előadás. Nehéz volna kedvencet választani, de azt gondolom a legélesebben A számokról című vers szól a máról. Ha utánanéz a kedves olvasó, biztosan megérti, miért...


Jordán TamásFotó: wssz.hu


Jordán Tamás stand-up műsorában is elrejtett verseket, így igyekszik közel hozni nagy költőinket a közönséghez. Ezt a törekvését szolgálja az a kezdeményezése is, melynek keretében az országban egy időben, egyszerre mondja ugyanazt a verset 1000 gyerek.

- Nagyon fontosnak tartom ezeket az akciókat, hiszen ma már más világot élünk, mint régen, nem jut elég idő a versre. A gyerekek a neten lógnak, a fiataloknak sincs sok lehetőségük az irodalommal találkozniuk. De ha elvisszük hozzájuk, megtalálhatják benne azt, amit anno az én korosztályom is felfedezett. Ráadásul én imádom a kicsiket, a színházban is, ha valamelyik kolléga behozza a gyerekét, unokáját, biztos, hogy pillanatok alatt játékba keveredek vele. Sokan éppen a színházi szerepeim miatt gondolják úgy, hogy befelé forduló lehetek, pedig pont az ellenkezője igaz rám. Az unokáimmal – szerencsére most már hat is van – mindig bolondozunk - mesélte Jordán Tamás, aki a József Attila est után a KékSzobaHallban a Szókratész védőbeszéde című produkciójával lép fel, melyben egy rövid időre feltűnik mellette a Katona József Színház tehetséges fiatal színésze, Keresztes Tamás is.

 

 

süti beállítások módosítása