Sakk - Gesztesi Károly Győrben vendég

A következő évadban állítja színpadra a Győri Nemzeti Színház a Sakk című musicalt. Ennek kapcsán mesélt Gesztesi Károly, a darab főszereplője, és Forgács Péter igazgató a TV2 Mokka című műsorában.

 

 

Forgács Péter a TV2 műsorában elmondta, 21 éve játszotta Győrben az ABBA együttes két tagja, Benny Andersson és Björn Ulvaeus által írt Sakk című musical főszerepét, ezért is gondolt arra, hogy újra bemutassák. A direktor úgy tájékoztatott, 40 tagú zenekar és 20 tagú kórus kíséri az előadást, mintegy százan állnak majd a színpadon.

 

Gesztesi Károly vendégművészként lép fel az előadásban; a színész évadonként csak egy színházi feladatot vállal, ezúttal azért választotta a győri színházat, mert szeret nyugodt légkörben dolgozni, és erre régi ismerőse, Forgács Péter a garancia - mondta el a reggeli beszélgetésen Gesztesi.

 

A darab a 70-es évek-beli Szpasszkij-Fischer sakkrangadón játszódik, ahol a történet szerint az orosz mesternek el kell veszítenie a mérkőzést, hogy édesapját, aki 56-os magyar, kiengedjék a Szoivjetunióból - számolt be Forgács Péter.

 

Forrás: tv2.hu

süti beállítások módosítása