Bérletek éjszakája a veszprémi színházban

Bérletek éjszakáját tartanak pénteken a Veszprémi Petőfi Színházban: éjjel fél tizenegytől hajnali kettőig rendkívüli kedvezménnyel válthatók bérletek a következő évadra; a rendezvényt gasztronómiai és szórakoztató programok kísérik - hangzott el a színház keddi sajtótájékoztatóján.


A nyári fellépésekről szólva Oberfrank Pál igazgató elmondta, június 20-án a budapesti Városmajorban A Tündérlaki lányokat, 24-én Szarvason a Csókos asszonyt, 26-án Békéscsabán az Adáshibát adja elő a társulat. Július 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Csalódásokat, 21-én Balatonfüreden a Jeanne d'Arc-ot, 7-én Zágrábban az Agóniát játsszák, 12-én és 14-én pedig az Oliver! című musicallel vendégszerepelnek Budapesten. A VeszprémFest keretében július 20-án Roby Lakatos koncertezik a veszprémi színházban, míg a társulat július 27-én Tihanyban adja elő az Adáshibát.

 

adashiba

Adáshiba (fotó: petofiszinhaz.hu)


A színházigazgató szólt arról is, hogy a középiskolásoknak indított operaismertető sorozat zárásaként Veszprémbe hívták a Művészetek Palotájából a Bűvös vadász című meseoperát, a június 17-i előadásra a jegyeket egy pályázatnak köszönhetően ezer forintért kínálják. Az igazgató elismeréssel szólt a veszprémi színházszerető közönségről, amely rendszeresen látogatja a teátrumot, s hozza el a fiatalabb korosztályt is, hiszen a gyereknapi rendezvényen mintegy 2500-an vettek részt.


Eperjes Károly művészeti vezető a sajtótájékoztatón elmondta: az Ádámok és Évák elnevezésű, középiskolásoknak szóló alkotói felhívást kibővítették a Gárdonyi-évhez csatlakozva Vicák és Gergők elnevezéssel. A fiatalabb korosztályok pedig Bóbiták címmel készíthetik el előadásaikat.


Eperjes Károly kitért arra is, hogy megkezdték az ősszel bemutatandó Éjjeli menedékhely című darab próbáit. Gorkij művét újrafordíttatták, a rendező szerint ez a hűbb fordítás elnyerte a társulat tetszését. A darabba meghívták Reviczky Gábort, aki Luka szerepét kapta - tette hozzá.


A nyáron két tábort szervez a színház: június 26. és 30. között balett-, modern- és kortárstánckurzust kínálnak, míg július 1-jétől 10 napon át a színház világát ismerhetik meg 10-17 évesek.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása