A Lili Bárónő Miskolcon

A Miskolci Nemzeti Színház 2012-2013-as évadának utolsó bemutatója június 6-án lesz a Nyári Színházban. Huszka Jenő népszerű operettjét, a Lili bárónőt viszi színre Szőcs Artur.

Ki ne ismerné a Gyere csókolj meg, szaporán tubicám! vagy az Egy kis cigaretta valódi finom… kezdetű slágereket, de honnan is? Huszka Jenő-Martos Ferenc: Lili bárnő című operettje több mint ötven éve nem szerepelt a Miskolci Nemzeti Színház műsorán, most ismét láthatja a közönség, először a Nyári Színházban.

Miskolcon az évad utolsó bemutatója lesz Lili Bárónő lesz. Huszka Jenő zenéje és Martos Ferenc librettója a nagyoperett- klasszikusok közé emelte a Lili Bárónőt, amelyet Szőcs Artur rendező új szellemiségű, lendületes képi világgal, mozgalmas és táncműfajokat ötvöző koreográfiákkal „frissített” fel. A főbb szerepekben Eperjesi Erika, és Bakos-Kiss Gábor, illetve a tavalyi évadban az Év musical színésze címet kiérdemlő Homonnay Zsolt látható.

Lilibárónő miskolc1

A történetről:


A csöndes vidéki kastély ódon falai között lassan szövődik a szerelem a bohém és nincstelen, ráadásul magát komornyiknak álcázó Illésházy gróf és Malomszegi báró bájos lánya, Lili között. Mindeközben azonban egy rámenős díva, egy feldúlt vőlegény, és két mindenre elszánt, örökségét követelő vénkisasszony igyekszik megnehezíteni a szerelmesek dolgát. Így aztán nem csoda, hogy egy jelentős bonyodalomnak kell megoldódnia a klasszikus vígjátéki elemeket legfinomabb ízléssel ötvöző történetben, míg végül a Tündérkirálynő légy a párom című közismert dalt azok is boldogan énekelhetik, akik korábban egészen másként képzelték a sorsuk alakulását.

 

Lilibárónő miskolc2 

A darabot a Nyári Színházban mutatják be június 6-án. További előadások: június 7., június 8., június 9. A Nagyszínházban először szeptember 20-án mutatják be az operettet.

 

Lilibárónő miskolc3

 

Szereplők:


Illésházy László gróf - HOMONNAY ZSOLT m.v. / BAKOS-KISS GÁBOR m.v.
Malomszegi báró - SALAT LEHEL / SZEGEDI DEZSŐ Jászai-díjas
Lili bárónő, a lánya EPERJESI ERIKA
Clarisse művésznő JANCSÓ DÓRA
Frédi JEGERCSIK CSABA m.v. / ÓDOR KRISTÓF
Illésházy Agatha grófnő MÁHR ÁGI Jászai-díjas
Illésházy Krisztina grófnő MOLNÁR ANNA
Becsey tiszttartó SIMON ZOLTÁN
Józsi, Kopasz férj ZAYZON ZSOLT
Feleség: OKSZANA PASHCHENKO

Közreműködik:
A Miskolci Nemzeti Színház énekkara, balettkara és zenekara

Díszlettervező: BOROS LŐRINC
Jelmeztervező: KOVÁCS ANDREA
Zenei vezető: CSER ÁDÁM
Koreográfus: BODOR JOHANNA
Dramaturg: RÁCZ ATTILA
Karvezető: REGŐS ZSOLT
Koreográfus asszisztens: GULYÁS ANNA
Korrepetitor: TÓTH MÁRIA / RÁKAI ANDRÁS
Ügyelő: EGYÜD TÜNDE
Súgó: BÍRÓ KLÁRA
Rendezőasszisztens: RADNAI ERIKA

Vezényel:
CSER ÁDÁM / PHILIPPE DE CHALENDAR

Rendező: SZŐCS ARTUR

 

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház, minap.hu, Fotó: Vajda János, MTI

süti beállítások módosítása