Kubik Anna szabadúszónak készül

Kubik Anna, Kossuth-díjas színésznő mesélt a Helyi Témának arról, miért döntött úgy, hogy 24 év után otthagyja a Magyar Színházat, és szabadúszónak áll. Lapszemle.

 

A Helyi Téma cikkéből:

"A csodálatos kollégák mind itt vannak bennem, azok is, akik már nincsenek köztünk, az emlékeimet viszem magammal. Az emberben egyszer csak megszólal egy csengő, és akkor menni kell. Akkor már történhet bármi, hiába, tovább kell lépni. Ezt éltem meg most én is a színházamnál" - fogalmazott Kubik Anna.

kubik anna
A színművésznő elmondta, valószínűleg szabadúszóként folytatja, nyáron előbb Székesfehérváron, majd Debrecenben próbál. "Fehérváron az Indul a bakterház bemutatójára készülünk, amiben én a Banya szerepét próbálom élvezettel. Már nagyon várom, ebben a városban érettségiztem, szeretek ide visszamenni, és engem is szívesen látnak. Debrecenben szintén nagyon izgalmas dologban veszek részt, az itt született Szabó Magda Régimódi történetének Rickl Máriáját játszom. Ezek mellett állandó kötelezettségeim vannak, hívnak idehaza és az országhatárokon túl verset mondani, közösségi-kulturális találkozók előadójaként. Ez az életem" - mesélte Kubik Anna.

 

anna
A színésznő elárulta, őszre talán elkészül élete első vers CD-je is, amihez csupa női költő versét válogatták össze Erős Kinga szerkesztővel, valamint nyáron résztvesz a csíki verstáborban is.

 

anna2

 

"A 10 napos táborba a középiskolai versmondó versenyek győzteseit visszük el. Idén is Csíkcsomortánban kaptunk helyet, ahol a 'Szellő Szálló' pajtájában végezzük majd a műhelymunkát délelőtt, délután pedig nyakunkba vesszük a lábunk, kirándulunk, és meglátogatjuk a környék emlékhelyeit s verselünk, énekelünk. Este táncház a falucska elképesztő táncosaival! Az utolsó estén gálaműsort adunk a helyieknek, az ottaniak nagy örömére. A fiatalok is jól érzik magukat, óriási élménnyel térnek haza, és rendre írnak és üzennek hálájukat, köszönetüket kifejezve" - fogalmazott Kubik Anna.

 

 

süti beállítások módosítása