Évadzáró és jubileum Kolozsváron

Június 26-án került sor a Kolozsvári Állami Magyar Színház évadzáró ünnepségére, amely 11 órakor a társulat évadvégi gyűlésével kezdődött. Tompa Gábor igazgató bejelentette, hogy a következő évadtól az egészségi okokból több előadást nem vállaló Hatházi András helyett Viola Gábor alakítja a 100. előadását ünneplő Ványa bácsi címszerepét.


A sétatéri színház elmúlt 25 évének történetében egyetlen alkalommal történt meg, hogy egy előadás megérte a 100. színrevitelét: ez volt a Tompa Gábor rendezte, 1992-ben bemutatott Kopasz énekesnő.

 

20070825- DSC3193

Fotó: Biró István

 

A Kolozsvári Állami Magyar Színház most az Andrei Șerban által rendezett, 2007-ben bemutatott Ványa bácsival júniusban érkezett el a 100. előadáshoz, úgy, hogy egyetlen esetben sem maradt üres szék a nézőtéren. A múlt héten 70. születésnapját ünneplő román rendező Suttogások és sikolyok című, nemrég Szöulban vendégszereplő előadása a 75. reprezentációjához közeledi, a Tompa Gábor rendezte Leonce és Lénát pedig májusban játszta 50. alkalommal a társulat. Ez utóbbi előadást június 28-án a Büchner International elnevezésű színházi fesztiválon mutatja be a társulat Giessenben.


Ezt a többes jubileumi színházi eseményt, valamint a hét bemutatóval (Romok igaz menedék, Leonida Gem Session, A fizikusok, Kenyérzseb, Don Juan ünnepélyes vacsorája, Nem élhetek muzsikaszó nélkül, Csipke), az Interferenciák 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál megünneplésével és számos egyéb színházi eseménnyel teljes 220. évad lezárását ünneplik szerdán a Kolozsvári Állami Magyar Színház emeleti előcsarnokában.

 

süti beállítások módosítása