Lloyd Webber a Profumo-botrányból készít musicalt

A 20. századi brit történelem egyik legsúlyosabb belpolitikai botrányáról, a Profumo-ügyről készít musicalt Andrew Lloyd Webber.

A Stephen Ward című zenés darab a botrány egyik kulcsfigurájának szempontjából ábrázolja a brit kormányt 1963-ban megrázó és az egész világ figyelmét felkeltő Profumo-affért.

 Webber

 

Ward a felső tízezer tagja és csontkovács mutatta be John Profumo hadügyminiszternek a call-girl Christine Keelert, akivel Profumónak viszonya lett. A nőről viszont kiderült, hogy közben egy orosz kém szeretője. A szex- és hidegháborús politikai botrány Profumónak a karrierjébe került, Wardot tönkretette, de az ügybe a konzervatív kormány is belebukott, és a britek bizalma alapvetően megrendült a politikusok iránt.

 

A musical zenei anyagát Webber komponálja, a dalokat Don Black írja, a szövegkönyv pedig Christopher Hamptonnak, a Veszedelmes viszonyok színműírójának munkája.

 

A darabot a brit Nemzeti Színház korábbi vezetője, Richard Eyre rendezi. Az első előadásra a londoni Aldwych Színházban kerül sor decemberben.

süti beállítások módosítása