'A visszatérés a kezdetekhez jót tett' - A Művészetek Völgyéről

A visszatérés a kezdetekhez jót tett a Művészetek Völgyének - mondta Márta István vasárnap az MTI-nek. A fesztiváligazgató elégedett az első három nappal, amely alapján nagyobb a rendezvény látogatottsága, mint tavaly volt.


    Vasárnap kényelmesen, tolongás nélkül lehetett élvezni a fesztivál programjait, kivéve, ha az igazán népszerű programhelyszínekre akart bejutni a látogató. Ilyen - mint az elmúlt években mindig - a Kaláka-udvar, ahol minden talpalatnyi hely elkel akár Geszti Péter a vendég, akár gyermekkoncert zajlik. De töretlen a népszerűsége a Hobo Clubnak és Palya Bea Palya-udvarának is.

 

nyito

Becze Gábor, Radványi Balázs és Gryllus Dániel, a Kaláka együttes tagjai, valamint Galkó Balázs színművész, Márta István fesztiváligazgató, Lackfi János költő és Paya Bea énekesnő a 23. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál megnyitóján Kapolcson


    Az évek során változtak a kapolcsi porták: némelyik megszűnt, másutt újak nyíltak, így történt idén is. A forró napokon a pataknak van a legnagyobb sikere, amely éppen a fesztiváltér közepét szeli ketté.


    Márta István az MTI tudósítójának a helyszínen vasárnap elmondta, elégedett az első három nappal, a hűséges fesztiválozóknak is köszönhetően a tavalyihoz képest 10-15 százalékkal nőtt a rendezvény látogatottsága. Nagy sikert arattak a komolyzenei koncertek a kapolcsi katolikus templomban és a Baranya megyei zenészek a Muharay-színpadon - tette hozzá.


    "Örömmel konstatálom, hogy amit célul tűztünk ki, hogy egy mosolygós fesztivált csináljunk, teljesült" - fogalmazott Márta István.


    A fesztivál a jövő héten is - egészen augusztus 4-ig - várja a közönséget koncertekkel, irodalmi, népművészeti programokkal Kapolcs mellett és Taliándörögdön; az utóbbi helyszínen a református templomban és az Ősök házában lesznek programok, és a hagyományokhoz híven Szőke András is megtartja "osztályfőnöki óráit".


    A Művészetek Völgye fesztivált már tavaly is családiasabb hangulatban, a korábbiaknál jóval kisebb költségvetésből rendezték meg. Akkor 120 ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre.

süti beállítások módosítása