Flashmobbal indult az Iseumi programsorozat

Szerda délután a Jézus Krisztus szupersztár című rockopera szereplőinek flashmobjával vette kezdetét Szombathely Fő terén az Iseumi Szabadtéri Játékok idei programsorozata.

 

Iseum

 

A produkcióban résztvevők a Jézus Krisztus szupersztár egyik jelenetét adták elő, a koreográfiába bevonták a járókelőket is - mondta el a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója az MTI-nek. Mérei Tamás - aki az Iseumi Szabadtéri Játékok főszervezője is egyben - hozzáfűzte: ezzel a gesztussal mondtak köszönetet a közönségnek az érdeklődésért, ugyanis a Jézus Krisztus Szupersztár augusztus 2-ra és 4-re tervezett előadásaira az összes jegy rekordidő alatt elkelt, ezért augusztus 6-án, kedden is műsorra tűzik az előadást.


A nagy sikerű rockoperát a szabadtéri teátrumban a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével így összesen három alkalommal láthatja a közönség. A címszerepet az egyik televíziós tehetségkutatóban ismertté vált Schrott Péter alakítja, Júdást a szintén a tehetségkutatóban feltűnt Schwartz Dávid játssza, Heródes szerepében pedig Szabó Győzőt, a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának művészét láthatja a közönség. Az előadás rendezője Silló Sándor, zenei vezetője Zádori László.

 

iseumi

 

Az Iseumban a szabadtéri játékok programsorozata július 26-án kezdődik el Giuseppe Verdi Aida című operájának bemutatójával. Az operaelőadás július 28-án is szerepel a műsorban. A címszerepben Lukács Gyöngyit, Radames szerepében Kiss B. Atillát láthatja és hallhatja a közönség, a zenekart Medveczky Ádám vezényli, az előadást Kürthy András rendezi.

 

A szabadtéri játékok harmadik előadása Vásáry Tamás születésnapi gálaestje lesz. A Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész negyedik éve karmestere a Savaria Szimfonikus Zenekarnak. A művész, aki augusztus 11-én tölti be nyolcvanadik életévét, születésnapjának előestjén az Iseumban ad gálaestet, amelynek sztárvendége Ramón Vargas világhírű operaénekes.

 

vasary

Vásáry Tamás

 

Az Iseum területén a hatvanas évek óta rendeztek szabadtéri játékokat. A kezdetekben évente egy-egy művet mutattak be, majd tizenkét év szünet után, 2011-ben a Varázsfuvolát az újjáépített Iseumban vitték színre. Tavaly már két produkciót - Mozarttól a Figaro házasságát és egy musicalt, Webber Evitáját - tűzték műsorra.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása