Nyilvánosság elé lépett a Bolsoj balettigazgatója

Csaknem hét hónappal azután, hogy savtámadás érte, először jelent meg a nyilvánosság előtt az arcán és a szemén súlyos sérüléseket szenvedett Szergej Filin, a Bolsoj balett-társulatának vezetője.

A művész orvosi engedéllyel egy napra hagyhatta el az aacheni szemklinikát, hogy megtekintse az általa irányított világhírű társulat londoni vendégjátékát. Filin napszemüveget viselt, hogy védje súlyosan károsodott szemeit. "Az orvosok mindent megtesznek, ami lehetséges" - mondta a 42 éves igazgató, aki szeptemberben újra munkába akar állni a moszkvai Nagyszínháznál.

 

filin


Szergej Filint január 17-én érte savtámadás az orosz fővárosban. Különösen a szeme sérült meg súlyosan. Azóta ügyvédje tájékoztatása szerint több mint 20 műtéten esett át, bal szemének állapotát sikerült stabilizálni, jobb szemével azonban továbbra sem lát.


Mindeközben egy moszkvai bíróság nemrég október 18-ig meghosszabbította a támadás három feltételezett elkövetőjének vizsgálati fogságát. A hatóságok Pavel Dmitricsenko társulati tagot gyanúsítják azzal, hogy - szakmai ellenségeskedés miatt - kitervelte a Filin elleni merényletet. A savtámadás végrehajtója - a táncos ismerőse, aki beismerte tettét - mindazonáltal azt állítja, hogy egyedül tervelt ki mindent. Az ügy harmadik gyanúsítottja a sofőr, aki az elkövetőt fuvarozta.

süti beállítások módosítása