"Semmilyen közleményt nem küldtünk" - Cáfol az SZFE Hujber ügyében

A Blikk mai cikkében azt állította, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem közleményt adott ki Hujber Ferenc diplomája ügyében, és lezárta a vizsgálatot – eredménytelenül. Az SZFE azonban leszögezte, semmilyen közleményt nem adott ki.

 

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, júliusban vizsgálatot indított a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hujber Ferenc diplomájának ügyében, a színész ugyanis egy interjúban közölte, hogy hamis az érettségi bizonyítványa, szakdolgozata pedig plágium.

 

hujber

Fotó: life.hu

 

A Blikk mai számában azt írta, hogy a Színművészeti Egyetem közleményt adott ki egykori hallgatója, Hujber Ferenc ügyében: „A Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgálata, amelyet Hujber Ferencről megjelent cikk alapján indítottunk, megállapította, hogy Hujber Ferenc nem járt és nem érettségizett az Eötvös József Gimnáziumban. Ennek ellenére nem áll módunkban kijelenteni, hogy érettségije hamis, így intézményünknek nincs joga felvételi vizsgájának tisztaságát megállapítani. (...)
Az 1980 előtt keletkezett szakdolgozatok sajnos már nem lelhetőek fel könyvtárunkban, és irattári feljegyzések sem állnak rendelkezésünkre, így a plágiumgyanú miatti vizsgálatunkat lezártnak tekintjük" – idézi az újság a közleményt.

 

Az SZFE így reagált a Blikknek a mai napon: 

 

„Tisztelt Főszerkesztő úr!
A Blikk Hujber Ferencről szóló cikkének állításával ellentétben a Színház- és Filmművészeti Egyetem semmilyen közleményt nem küldött lapjuknak, sem más sajtóorgánumnak.
Kérjük, ennek megfelelően – a törvényben meghatározott időn belül – szíveskedjen helyreigazítást közölni.
Színház- és Filmművészeti Egyetem”

 

 

 

süti beállítások módosítása