Megállapodást kötött a Nemzeti és a New York-i Magyar Színház

A Nemzeti Színház közleménye.


„Nem hiszek abban, hogy a nemzetiséghez való tartozás, a magyarsághoz való tartozás attól függ, hogy az ember milyen országban él.”  Szabó Zoltán (Josselin, 1982)


A Szabó Zoltán-i összetartozás szellemében a Nemzeti Színház fontos feladatának tekinti, hogy élő kapcsolata legyen a világban élő magyarság kulturális szervezeteivel, intézményeivel és segítse munkájukat. Ennek első lépéseként a New York-i Magyar Színházzal kötött megállapodást augusztus 15-én, csütörtökön Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója.

megallapodas001

Fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

A Nemzeti Színház a maga eszközeivel erősíteni kívánja a világ különböző pontjain élő magyarok kötődését anyanyelvük kultúrájához. Ennek érdekében augusztus 15-én elsőként a New York-i Magyar Színház igazgatónőjével, Kovács Szilviával írt alá együttműködési megállapodást Vidnyánszky Attila, főigazgató.


Az együttműködés keretében a színház művészei előadóestekkel, kamaradarabokkal érkeznek majd New York-ba, a budapesti teátrum dramaturgiai, rendezői segítséget nyújt a nemzeti ünnepek, illetve a Magyar Kultúra Napja ottani eseményeinek szervezéséhez, kiállítások, szakmai programok, beszélgetéssorozatok is színesítik majd a közös munkát.

"Nagy bíztatás, és bátorítás azt éreznünk, hogy a távoli haza mégsem feledkezik el rólunk, nem vagyunk egyedül, nem vagyunk magunkra hagyva”- nyilatkozta a New York-i Magyar Színház igazgatónője.


süti beállítások módosítása