Heavy metal zenével mutatták be a Coriolanus kínai változatát

Az Edinburgh Playhouse színpadán mutatták be William Shakespeare Coriolanus című színdarabjának modern kínai változatát, heavy metal zenei aláfestéssel fűszerezve.

coriolanus
A Beijing People's Art Theatre nevű társulatot az Edinburghi Nemzetközi Fesztivál szervezői hívták meg a skót fővárosba. Az egyetlen szünettel megszakított háromórás előadás mandarin nyelven, angol felirattal zajlott kedd este, és hatalmas tapsot kapott a közönségtől.


A fesztivál igazgatója, Jonathan Mills kiemelte, hogy az előadás "látványos" volt, és megjegyezte: rendkívül örül annak, hogy ilyen kaliberű darabbal sikerült megörvendeztetni a helyi közönséget. Donald Wilson, Edinburgh polgármestere a Shakespeare-darab és a heavy metal "fantasztikus kombinációját" dicsérte. A tragédiát szerda éjszaka láthatja ismét az edinburghi közönség.

 

coriolanus2


Az 1947-ben alapított Edinburghi Nemzetközi Fesztivált a világ egyik legjelentősebb kulturális kavalkádjaként tartják számon: a fesztivál kínálatát egyebek mellett klasszikus zenei koncertek, operaelőadások és táncbemutatók gazdagítják.

 

Forrás: BBC, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása