Ahogy a víz tükrözi az arcot - Az Osonó is vendégszerepel Zsámbékon

Augusztus 23-án, 19 órától a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely Ahogy a víz tükrözi az arcot című előadását tekinthetik meg a Zsámbéki Színházi Bázison.

 

 

Az alkotók ajánlója:

 

Megérett bennünk a vágy, hogy megmérjük a minket körülvevő társadalom lázát és erről beszéljünk a színház eszközeit felhasználva. Előadásunk dokumentarista jellegű, amely a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat kutatjuk, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját magunk történeteit szőttük színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magunkkal, nézőinkkel és az Istennel való találkozás lehetőségét. Hosszú beszélgetéseink és egyéni megnyilatkozásaink eredménye egy közös forgatókönyv lett. Ennek színházi térbe helyezésekor megtapasztaltuk a közösségi alkotás és határaink feszegetésének élményét, létrehozva lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

 

osono1

 

A társulat bemutatkozása:


A sepsiszentgyörgyi Osonó független színház egy alternatív színházi kezdeményezés Erdélyben, amely szellemi műhelyként teret kíván adni a fiatalok kortárs színházi kísérleteinek. A létrejövő előadásokon túl, a társulat keresztényi értékrendje és pedagógiai célja a fiatalok színházon keresztül történő nevelése és megszólítása annak érdekében, hogy felelős emberként, értéket teremtő közösségekben keressék meg helyüket a társadalomban.


Előadásainkat mind a világ nagyvárosaiban, Bangkoktól Hamburgig, mind Erdély számos településén bemutattuk már, különös tekintettel a szórványtelepülésekre. Társulatunk 16 hazai és nemzetközi díjat tudhat magáénak, legutóbbi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály közösségi díja, amely a legmagasabb elismerés a független színházi szférában, Magyar nyelvterületen, és amelyet AZ elmúlt évek kimagasló kulturális tevékenységéért kapott meg az Osonó csapata.

osono

 

Osonó Színházi Műhely – Sepsiszentgyörgyi Független Színház

Ahogy a víz tükrözi az arcot

Szereplők:
Daragics Bernadett, Fleckhammer Éva, Mucha Oszkár-Hunor, Sukkaewbas Phanuwat, Wonwai A Tawirak

Fény, Hang: Eudard Gavriloiu
Video: Stibal Róbert
Rendező: Fazakas Misi
 
Augusztus 23. - 19 óra
Zsámbéki Színházi Bázis
 
Jegyár: 2.000Ft
Az előadás után beszélgetés az alkotókkal!

 

süti beállítások módosítása