Állami gondozottaknak tartottak drámafesztivált Debrecenben

350 állami gondozásban élő gyermek vett részt a KUL Alapítvány Drámafesztiválján a Debreceni Dorcas Kempingben szombaton - számolt be a hvg.hu.


A hátrányos helyzetű fiatalokat felkaroló alapítvány KUL Drámafesztiváljára több gyermek- és lakásotthonból, valamint nevelőszülői hálózatból érkeztek a résztvevők. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló egynapos fesztivált a gyermekotthonban élők ötletei nyomán hozták létre a szervezők.

 

kul dramatabor

Fotó: KUL Alapítvány


A bibliodrámával, sporttal, tánccal, koncertekkel fűszerezett nap fő eseménye annak a színházi előadásnak a bemutatója volt, amelyet a fesztivált megelőző héten a KUL drámatáborban állítottak össze állami gondoskodásban élő gyermekek. Idén A szegény asszony fia című cigány mesét dolgozták fel.

Apáthy Judit, a KUL Alapítvány koordinátora a hvg.hu-nak elmondta: a szűkös anyagi keretek miatt a gyermekotthonokban nem ritka, hogy több éven át elmarad a nyaralás. Ezen szeretnének változtatni, és a támogatóik segítségével minden nyárra szerveznének programot, amelyre az egész ország területéről érkezhetnének akár "problémás" gyerekek is.

Az alapítvány két évvel ezelőtt már szervezett hasonló méretű fesztivált: akkor ötszáz állami gondoskodásban élő gyermeket mozgatott meg Béres Alexandra és Kökény Attila a budapesti Stadionkertben.

 

Forrás: hvg.hu

 

süti beállítások módosítása