Lovas Rozi: "Megérdemeljük a kíváncsiságot"

Tavaly végzett a Kaposvári Egyetemen, jelenleg a miskolci színház társulatának tagja, az idei POSZT-on pedig A vágy villamosában nyújtott alakításáért kiérdemelte a legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat. Lovas Rozi mesélt a Fideliónak. Lapszemle.

 

A Fidelio cikkéből:
fidelio


"Annyira örültem a díjnak, hogy kellett hozzá pár nap, amíg felfogtam. Ez az elsimerés annak a visszaigazolása, hogy talán azon az úton járok, amelyen kell, és érdemes sok energiát, bánatot, örömet beletennem a munkába" - mesélte Lovas Rozi.

 

A színésznő úgy véli, szerencsés, mert az egyetemi éveibe nem férkőzött be a "borzalmas megosztottság", az utálkozás, és az a kényszer, hogy muszáj valahová állnia. "Még semmit nem tudok az életről, a szakmáról, de már rá vagyok kényszerítve arra, hogy a megosztottságról gondolkozzak. (...) Nem ezzel kellene foglalkozni. Tanulni kéne, hiszen rengeteg zseniális színész vesz minket körül. De sokakat teljesen lefoglal az ügyködés, hogy hová menjek, kinek a háta mögé álljak" - hangsúlyozta Lovas Rozi.

 

Lovas Rozi

 

A színésznő szerint manapság nagy szerencse, ha valakinek egy évre előre van munkája. "Nem helyénvaló, amikor az emberek valami übermensch pozícióból beleszólnak egymás életébe. Igenis rajtunk is múlik ennek a szakmának a jövője. (...) Szerintem megérdemeljük a kíváncsiságot" - fogalmazott.


Lovas Rozi beszámolt arról is: fantasztikus dolognak tartja, ami Miskolcon elkezdődött. "Van öt játszóhely, különböző lehetőségekkel, ez már önmagában megmozgatja a rendezők fantáziáját. Tavaly például 16 bemutató volt, és mellette rengeteg külön rendezvényt tartottunk. A közönség is fantasztikus, komoly hagyománya van Miskolcon a színházbajárásnak. A közönség nem a kommersz dolgokra kíváncsi, ezt bizonyítja, hogy az egyik legnagyobb sikert A hideg gyermeknek aratta, amit Szőcs Artur rendezett."

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

Forrás: Fidelio, jav.: Színház.hu

 

süti beállítások módosítása