Megújult a Csiky nézőtere - Számos vendégszínész érkezik a színházba

Megújult nézőtérrel várja a közönséget a kaposvári Csiky Gergely Színház. Az új széksorokat elsőként a teátrum tagjai vettek birtokba a szerdai évadnyitó társulati ülésen.

Csapjunk bele! – ezekkel a szavakkal indította útjára Rátóti Zoltán igazgató a kaposvári Csiky Gergely Színház 2013/2014-es évadát. Nehéz, de izgalmas és tartalmas munkának néz elébe a társulat – mondta. 13 bemutató, számos vendégjáték, gyerekszínházi biennálé, közös produkciók más teátrumokkal és felolvasó-színházi előadások is várnak az alkotó színművészekre és munkatársaikra – valamint a közönségre. Folytatódik az opera-beavató sorozat is. 

 

csiky évadnyitó 2013 1
Az évadnyitó társulati ülésen a színház dolgozói próbálták ki először a megújult nézőtér székeit. A nézőtéren kívül a nyár folyamán felújították a tetőt, kicserélték a kazánt, újrafestették a belső terek egy részét, és tervezik új szőnyegek lefektetését is – mindezt az önkormányzat több mint 20 millió forintos és a Téglajegyet vásárló nézők összesen több mint 1 millió forintos támogatásával. A régi székeket a nézők egy nagyszínpadi vagy egy stúdióbérlet áráért megvásárolhatták (az ily módon eladott bérletek rászoruló családokhoz kerülnek). Összesen 82 darab szék talált gazdára (elkelt az összes páholy-szék, és a zsöllye-székek egy része). 

 

csiky évadnyitó 2013 2

A most véget ért nyári szünetben sem tétlenkedtek a társulat tagjai: a POSZT színész-zsűrijének díját a legjobb férfi főszerepért Hunyadkürti György kapta a Vaknyugat című előadásban nyújtott alakításáért. Vendégjátékok követték egymást a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Balatonföldvári Kultkikötőben, az Ördögkatlan Fesztiválon és Balatonbogláron a Vörös Kápolnánál. 


Mától indul újra a nyári szünet után a bérletezés, este pedig párhuzamosan két olvasópróba is kezdődik, hiszen szeptember hónapban négy bemutatóval várja a színház a közönséget. Szintén szeptemberben szerepel a Vidéki Színházak Fesztiválján az Othello Gyulaházán című zenés vígjáték, majd novemberben Schwajda György Csoda című drámája a Nemzeti Színházba látogat, 2014 januárjában pedig ugyanitt lép fel a Cigánytábor az égbe megy című zenés ballada. Műsoron marad még két nagy sikerű stúdió-előadás: a Portugál és a Vaknyugat. 

 

csiky évadnyitó 2013 4
A társulat új tagjaként köszöntötte a direktor Mohácsi Norbertet, majd elmondta: Takács Géza a Pesti Magyar Színház társulatához szerződött, egy főszerep erejéig tér vissza Kaposvárra az évadban, Némedi Árpád rendezésében, távozott a társulatból Göttinger Pál rendező és Dinyés Dániel zenei vezető. A zenés előadásoknál Faragó Béla lesz a társulat segítségére. 


Vendégként találkozhatnak majd a nézők Csákányi Eszterrel, Egres Katinkával, Karalyos Gáborral, Stefanovics Angélával, Érsek-Obádovics Mercédesszel, Sipos Verával, Sipos Györggyel és Marofka Mátyással. A Pécsi Nemzeti Színházzal közös előadásban, a Bányavakságban szerepel Köles Ferenc és Urbán Tibor, a Pesti Magyar Színházzal közös produkcióban pedig Őze Áron lép majd színpadra. 

 

csiky évadnyitó 2013 3
A színház ebben az évadban új díjat alapít a háttérdolgozóknak, melyet az évadzárón szavaznak meg a társulat tagjai. A Komor-gyűrűt, melyet a színészek ítélnek oda egy kollégájuknak az elmúlt évadban nyújtott alakításaiért, idén Hunyadkürti György kapta. 

"Kezdődik a nagy menetelés" – Rátóti Zoltán igazgató jó hangulatú próbákat és jó munkát kívánt a társulat tagjainak. 

 

Forrás: Színház.hu, Kaposvári Csiky Gergely Színház

 

 
 

süti beállítások módosítása