Újra lesz Évadnyitó Színházi Korzó - Várják a jelentkezőket

A korábbi évek hagyományaira építve a FÜGE 2013-ban is szeretné megrendezni a szeptemberi Évadnyitó Színházi Korzót és fesztivált Európai Mobilitási Hét rendezvénye keretében.

“Egy hely, ahol megfér egymás mellett az ír néptánc, a musicalsláger, a kortárs tánc, a bábszínház – és mindezen műfajok közönsége. Egy rendezvény, ahol a gyanútlan színházlátogatók egy előadás szereplőivé válhatnak, a színészek pedig akár észrevétlenül vegyülhetnek el a tömegben.” revizoronline, 2011. szeptember 21.

 

korzoÉvadnyitó Színházi Korzó 2013 - FELHÍVÁS
előadóművészeti szervezetek, alkotók részére

A korábbi évekhez hasonló minőséget és koncepciót szeretnénk folytatni az idei évben is. Szeptember 22-én, vasárnap, a Hét záróeseménye az egész napos rendezvény lesz a forgalom elől lezárt Andrássy úton, de ezúttal egy sokkal hosszabb szakaszon: a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Nagymező utcáig!

Az elmúlt két TeARTrum Fesztiválon elsősorban független színházi társulatokkal találkozhattak a színházbarát látogatók, mint például a Trafóval, a Duda Éva Társulattal, a Szkéné Színházzal, hogy csak párat említsünk. A függetlenek mellett ugyanakkor jelen volt több kőszínház is(pl. Katona, Radnóti, Örkény) jegyárusító pavilonjaival, színpadi programjaival. A több mint 80 standnál a látogatók előre megvásárolhatták színházjegyeiket, ismerkedhettek a társulatokkal valamint játékos vetélkedőkben vehettek részt. Közel 30 változatos színpadi programot láthattak a MasterCard - FÜGE színpadán és a Hajószínpadon. Mindemellett táncosok és performerek lepték el napközben az Andrássy utat és környékét. Hol az út közepén, hol egy-egy kirakatban bukkantak fel a táncosok, akrobaták, színészek.

2013-ban csakegy nagyszínpad felállítását tervezzük: ezen főként a sétáló közönséget szeretnénk prózai valamintzenés-táncos produkciókkal megszólítani. 

A színpadon a program 12.00 órától egészen este 18.00 óráig tartana, nagyjából félóránkénti jelenetekkel és váltással. Délelőtt a családokat, gyerekeket szeretnénk megszólítani, este pedig a színházbarát vagy csak kulturált szórakozásra vágyó fiatalokat, időseket, külföldieket.

Szeretnénk, hogy a színpadi programokon túl ellepjük a Színházi Korzót, megtöltsük performanszokkal, előadásokkal, happeningekkel, installációkkal a teret. Necsak a látogatók kapjanak lehetőséget arra, hogy találkozzanak a művészekkel, hanem a színházak is arra, hogy promotálják az induló évadtervüket, árusítsák jegyeiket és bérleteiket. 

Az idei évben is ösztönöznénk a színházakat, társulatokat, hogy ötletes, kreatív standdal jelenjenek meg, mert a közönségnek legjobban tetsző színház vagy társulat standja jutalomban részesül. Így nem csak asztalok sokasága sorakozna fel a korzón, hanem szebbnél szebb standok várnák az érdeklődőket.

Várjuk olyan előadóművészeti szervezetek, mozgás, tánc, zenés, prózai színházak, társulatok, művészek, műhelyek jelentkezését, akik élni szeretnének azzal a promóciós lehetőséggel, hogy a színházi szezon kezdetén széles körben bemutathatják közönségüknek program-ízelítőjüket.

Időpont: 2013. szeptember 22. vasárnap

Helyszín: Andrássy út

Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 30.

Amennyiben csatlakozni kíván a programhoz a mellékelt ADATLAP megküldésével jelezze részvételi szándékát a szinhazikorzo@gmail.com e-mail címen.


FÜGE

 

süti beállítások módosítása