Árulás a komáromi színházban - Pinter-darabbal kezdődik az évad

Hivatalosan még nem indult el a színházi évad a Komáromi Jókai Színházban, hiszen az évadnyitó majd augusztus 30-án lesz, de a munka már megkezdődött: folytatódnak Harold Pinter Árulás című darabjának júliusban megkezdett olvasópróbái.

 

DSC 0305

 

 

A darab egy szerelmi háromszög hét éves történetét meséli el, időben visszafelé. Pinter látszólag sematikus nyelvezetű írásából három, beláthatatlanul kibogozhatatlan és szétválaszthatatlan élet kusza ösvényei bontakoznak ki. Robert - a férj, Emma - a felesége és Jerry - a legjobb barát története mindennapi história, mindennapi emberekkel. Jerry és Emma egymásba habarodnak Emma és Robert esküvője napján és törvénytelen kapcsolatukat hét évig sikeresen titkolják a férj és a világ előtt. Vagy mégsem? Egy nap minden kiderül! Vagy mégsem? Miféle láthatatlan szálak tartják össze az emberi kapcsolatokat éveken, évtizedeken keresztül? Mit ér a barátság és mennyit a szerelem? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás, melynek tervezett bemutatója: 2013. szeptember 26.

DSC 0327

 

Valló Péter, Kossuth-díjas rendező már több alkalommal dolgozott a komáromi társulattal, legutóbb Spiró György Príma környék című kortárs színművét állította színre, ezúttal pedig Harold Pinter Árulás című drámájának rendezőjeként tért vissza a komáromi Jókai Színházba.

Pinter egyfelvonásos drámája önéletrajzi ihletésű, a belőle készült film forgatókönyvéért pedig 1983-ban a szerző-forgatókönyvírót Oscar-díjra jelölték.

 

Forrás: Komáromi Jókai Színház
Fotók: Görözdi Szilárd

 

süti beállítások módosítása