Oberfrank Pál köszöntőt írt a nézőknek az új évad elé

Oberfrank Pál igazgató írt köszöntőt a Veszprémi Petőfi Színház új évada elé, a színház honlapjára. Az alábbiakban erre hívjuk fel a figyelmet.

Oberfrank Pál köszöntőjét a színház honlapján is elérhetik.

 

Tisztelt Közönségünk!

 

Egy újságírói kérdésre adott válasz során született a gondolataimban az a kép néhány napja, amely élénken él azóta is bennem, ha Önökre és a Veszprémi Petőfi Színházra gondolok.

 

Azt szoktam mondani, hogy amikor Szinetár tanár úr vagy Valló Péter nálunk rendez, és Dömölky János, vagy amikor többek között Reviczky Gábor vagy Esztergályos Cecília, ebben az évben pedig Szilágyi Tibor is elfogadja meghívásunkat, és mindezt a Petőfi Színház kiváló társulata erősíti, gazdagítja, akkor itt van velünk Nádasdy Kálmán, Major Tamás, Várkonyi Zoltán is, és Horvai István, Kapás Dezső és Iglódi tanár úr, Majczen Mária és Latinovits és Szoboszlay Sándor és mindenki, aki itt élt-halt, és az egész XX. századi színházi múlt, minden, amit a színházról tanultunk, tudunk, amit szeretünk, ami a miénk, szívünkben-lelkünkben, zsigereinkben már otthont talált. És olyan ez, mint egy nagy fa, egy nagy fatörzs, tele ágakkal, a mélyben gyökerekkel, és az ágakon gyümölcsökkel.

 

oberfrank pal

Fotó: Kovács Bálint


De ez a fa magányos lenne, ha nem állna mellette egy másik fa, amely segíti, megtermékenyíti, bátorítja, amely ugyanannyi idős, mint ő maga, szintén nagy törzzsel, tele ágakkal, a mélyben gyökerekkel. És ez az Önök fája, mely öntudatlanul is tudatosan ragaszkodik barátjához, pártolja és felemeli, hűséggel kíséri társát. És e két fának gyökerei, ágai össze-összenőnek az évtizedek forgatagában, és nem is akarnak már soha egymás nélkül élni.


Ez a kép él bennem, és e két fának szeretnék, szeretnénk a társulattal együtt gondos gazdái lenni. Kérem, társuljanak hozzánk, hogy együtt álljuk ki a viharos időket is, éljük túl a villámlásokat, a hosszú telet és együtt örüljünk, mert a tavasz mindig, ha késve is, elérkezik!


Kedves Barátaink!
Szeretettel ajánlom Önöknek 2013/14-es „klasszikus” évadunkat! Lehár Ferencet, Maxim Gorkijt, Rossinit és Goldonit, Móricz Zsigmondot és Miroslav Krleža-t, Örkény Istvánt, de a kortárs Cristopher Hamptont is! És többi kínálatunkat, a vendégjátékokat és a még titkos meglepetéseket! Ne felejtsük: 2014-ben William Shakespeare 450 éves lesz!


Kedves Szülők, Nagyszülők!
Kérem, kövessék a gyermek és ifjúsági kínálatunkat is, a kortárs Hedry Mária mesét, a Tündér Mírát, Andersent és a BonBon matiné előadásait!


Kérem válogassanak, csemegézzenek, szüreteljenek!
Tartalmas szórakozást kívánok!

 

Oberfrank Pál

 

Forrás: petofiszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása