A hatóság engedélyezte az Alföldi ellen szervezett tüntetést

A hatóságok engedélyezték azt a tüntetést, amelyet Alföldi Róbert, az István, a király rendezője ellen szerveznek pénteken - tudta meg a Bors. A Tolerancia csoport viszont Alföldi mellett szervez szimpátatüntetést.

Péntekre egy csoport és egy magánszemély jelentett be rendezvényt a Papp László Budapest Sportarénánál, amely a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik. A bejelentést tudomásul vette a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

 

istvan

 

A rendőrség azt nem árulta el, mekkora tömegre számít, de jelezte, készülnek a biztosításra és minden tudomásukra jutott jogsértéssel szemben fel fognak lépni. "A fellépők és a nézők védelme nem a rendőrség feladata. Amennyiben bármilyen hatáskörükbe tartozó jogsértést, bűncselekményt észlelnek, megteszik a szükséges intézkedéseket" – írták.

A tüntetést egy nő szervezi, aki a „Tiltakozás Alföldi újabb gyalázata ellen!” esemény létrehozója volt a Facebookon, amit azóta eltávolítottak a közösségi portálról.

Korábban a darab producere, Rosta Mária azt nyilatkozta a Borsnak, hogy nem félnek a fenyegetéstől és nem készülnek védelemmel, mert az a rendőrök dolga, akik mindent meg is fognak tenni, hogy békésen menjen le az előadás.

 

Szimpátiatüntetés:

 

Szintén pénteken, Alföldi Róbert mellett szervez szimpátiatüntetést a Tolerancia csoport a Papp László Sportarénánál. Véleményük szerint ki kell állni azon magyar művészek mellett, akiket a "szélsőjobb mocskol". Az István, a király ma esti budapesti bemutatóján így várhatóan két tüntetés is lesz. Egy Alföldi ellen, egy mellette.

 

Forrás: Bors, Fnhir24.hu, Színház.hu

 

A Színház.hu a szombati István, a király előadásra nyereményjátékot hirdet.

süti beállítások módosítása