Hol volt Szörényi Levente? - A Zikkurat Színpadi Ügynökség közleménye

A Zikkurat Színpadi Ügynökség az Index cikkére reagálva rövid közleményben tudatja, miért nem ment fel a színpadra az István, a király főpróbáján Szörényi Levente.

szegeden az istvan"Az István, a király fővárosi premierjét tartották meg Budapesten, a Papp László Sportarénában. A bemutató előtt szélsőjobbosok tüntettek Alföldi Róbert rendezése ellen, de ezt előre lehetett tudni. Ennél sokkal érdekesebb, ami a darab után történt.

A darab két színésznője a nézőtérre ment, hogy felhívja a színpadra, az ünneplő közönség elé Szörényi Leventét és Bródy Jánost. Bródyt meg is találták, föl is ment, Szörényi azonban nem volt sehol, pedig egy bemutatón erre számítani lehet. (...)

 

 

A minden művészt valamelyik oldalon látni akaró kulturkampf szerint jobboldalra sorolt Szörényi sokak számára meglepő módon szimpatizált Alföldi rendezésével. A Heti Válasz augusztus 22-i számában így nyilatkozott: "Nagyon kíváncsi voltam Alföldi megoldására. Munkája nem egy ablakot nyitott rá a darab értelmezésére, hanem egy egész kaput. Új fejezet kezdődött, és ha valaki később ezt a darabot újrarendezi, akkor ez az előadás lesz számára az origó."

Azért is érthetetlen, hogy Szörényi miért nem ment fel a színpadra, mert Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája rettenetesen kiosztotta Alföldi rendezését, és az azt megértéssel fogadó Szörényit a szombati Magyar Hírlapban"
- írta az Index.

A cikkre reagált a Zikkurat Színpadi Ügynökség az alábbi közleménnyel:

 

KÖZLEMÉNY

A további félreértések elkerülése végett tudatjuk ,  a tegnapi  István, a király Aréna-beli előadása előtt mindössze belső kommunikációs hiba történt, a produkció munkatársai külön nem szóltak Szörényi Levente zeneszerzőnek a tapsrenddel kapcsolatban, aki ezért a taps alatt már elhagyta a küzdőteret. A szegedi bemutatón egyébként mindkét szerző felment a színpadra .

Zikkurat Színpadi Ügynökség

 

Színház.hu

süti beállítások módosítása