Wagner 200 - Itt a 2014-es bayreuthi program

Közzétették Bayreuthban az ünnepi játékok jövő évi programját, és bejelentették, hogy Axel Kober karmester veszi át 2014-ben a fesztivál zenei irányítását.

 

A Wagner születésének 200. és halálának 130. évfordulója alkalmából tartott Bayreuthi Ünnepi Játékok a Tannhäuserrel ért véget szerda este. 

 

A 2014-es fesztivál is ezzel a darabbal nyílik, amelyet jövőre is Axel Kober vezényel. A düsseldorfi Deutsche Oper am Rhein zeneigazgatója 2014-ben átveszi a játékok zenei irányítását is - olvasható a fesztivál hírlevelében.

 

 

2013-01 Camilla-Nylund-in-tannhauser-elisabeth-2011-1024x577

Camille Nylund a Tannhäuserben
 
Visszatér 2014-ben a Zöld Dombra Kirill Petrenkokarmester is, aki sikert aratott az új Ring-ciklus vezénylésével, miközben a tetralógia rendezése - Frank Castorf ezzel debütált Bayreuthban - megosztotta a publikumot. 
 
Háromszor mégis szerepel a jövő évi játékrendben, de lesz egy plusz, negyedik előadás A walkür című opera esetében, mert ezt fogadták legjobban a Zöld Dombon.

Ismét műsorra tűzik A bolygó hollandi-t Jan Philipp Gloger rendezésében, Christian Thielemann vezényletével: a mű összesen hat alkalommal kerül színre 2014. július 25. és augusztus 28. között.
 
Ötödjlére adják majd elő Hans Neuenfels Lohengrinjét, amelyet újra Andris Nelsons dirigál, ám a szereposztást még nem határozták meg.

Jövőre nem tartanak premiert, viszont 2015-ben a Trisztán és Izoldát mutatják be Katharina Wagner rendezésében.
 
Forrás: MTI

süti beállítások módosítása