Ahogyan a víz tükrözi az arcot - Az Osonó a Jurányiba érkezik

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely távol-keleti turnéja után, szeptember 7-én a Jurányi Inkubátorházba érkezik!

"Mi abból indulunk ki, hogy a színház alapvetően segít az embereknek, és most ott tartunk, hogy ezt nem csak a színház eszközeivel, hanem különböző projektek kapcsán is próbáljuk megvalósítani. Talán adja magát az a helyzet is, hogy a társulatból ketten tanítunk, illetve a Krétakörrel való közös munka után – a Schilling Árpád által rendezett A papnő című előadásról van szó – a társulatunk szociálisan is sokkal érzékenyebb lett". (Folytatás a campusonline oldalán.)

 

 

osono

 

 

 

A Jurányiba érkeznek:

 

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely egy olyan független színház, amely szellemi műhelyként teret ad a fiatal alkotók kortárs színházi kísérleteinek. A létrejövő előadásokon túl, a társulat oktatási és szociális projekteket hoz létre fiatalok és felnőttek számára.

A társulat a múlt hónapban tért haza kéthónapos távol-keleti turnéjukról, az elmúlt hetekben két nemzetközi drámatábort szerveztek, majd Európai turnéra indultak. Sepsiszentgyörgyön várhatóan szeptembertől kezd játszani a társulat, amelynek tervei szerint ősszel saját székházat is avatnak a háromszéki megyeszékhelyen.

Budapesten szeptember 7-én a Jurányi Inkubátorházban (II. kerület, Jurányi u. 1.) nézhetik meg az Ahogyan a víz tükrözi az arcot c. előadásukat. Az előadás után az alkotók közönségtalálkozóra  hívják az érdeklődőket.       

 

     
Az alkotók az előadásról:

 

"Megérett bennünk a vágy, hogy megmérjük a minket körülvevő társadalom lázát és erről beszéljünk a színház eszközeit felhasználva. Előadásunk dokumentarista jellegű, amelyben a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat kutatjuk, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját magunk történeteit szőttük színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magunkkal, nézőinkkel és az Istennel való találkozás lehetőségét. Hosszú beszélgetéseink és egyéni megnyilatkozásaink eredménye egy közös forgatókönyv lett. Ennek színházi térbe helyezésekor megtapasztaltuk a közösségi alkotás és határaink feszegetésének élményét, létrehozva lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat".

 

Ahogyan a víz tükrözi az arcot:

 Szereplők:  Bartha Levente, Benedek Patrik, Bilibok Apollónia, Daragics Bernadette, Kerekes-Salamon Csilla, Mucha Oszkár  

 Technika: Szőcs Tamás    Videó: Stibál Róbert    Rendező: Fazakas Misi

 ELŐADÁS: 2013. szeptember 7., 19:00

 Az előadás után közönségtalálkozó

 Jegyár: 500 FT

Partner: Bod Péter Megyei Könyvtár

 

12 Rum nien

DÍJAK/FESZTIVÁLMEGHÍVÁSOK

  • Az Etoile Európai Színházi KözpontEzüstcsengő fesztiválnagydíja, Teatro Lab Nemzetközi Színházi Fesztivál, Castelnovo ne' Monti (2013. március 22.)
  • Kelet Európa egyetlen meghívott képviselője a monacói 15. Mondial du Theatre Világszínházi Fesztiválra (2013. augusztus 19-28)
  • Kelet Európa egyetlen meghívott képviselője az olaszországi STEA Színházi Fesztiválra (2013. március 15-22)
  • Kelet és Közép Európa egyetlen meghívott képviselője a dániai VII. NEATA Nemzetközi Színházi Fesztiválra (2012. július 31- augusztus 5)
  • Kelet és Közép Európa egyetlen meghívott képviselője a belgiumi Estivades CIFTA 2012 Nemzetközi Színházi Fesztiválra (2012. augusztus 3- 10)

süti beállítások módosítása