Ecsedi Erzsébet is rendez a Griff Bábszínházban

Ecsedi Erzsébet is rendez előadást a zalaegerszegi Griff Bábszínházban, amely hat bemutatót tervez új évadában. A társulat szeptemberben Japánba utazik egy fesztiválra - derült ki a hétfői évadnyitó társulati ülésen.


Az évad új bemutatóinak sora szeptember 20-án indul a Griff Bábszínházban: a gyerekközönség Ecsedi Erzsébet rendezésében a Kecsege, facsiga című interaktív verses, zenés produkciót láthatja - mondta Szűcs István igazgató-helyettes, aki a betegség miatt távol maradó Pinczés István igazgató helyett mondott köszöntőt az évadnyitón.

 

A zalaegerszegi bábszínészek szeptember 24-én indulnak Japánba. A Hétalvó című, Koizumi Hirosi rendezésében színre vitt előadást Tojamában mutatják be egy művészeti fesztiválon. A díszletet Japánban készítik el, a színészeknek csak a bábokat, kellékeket kell magukkal vinniük. A vendégszereplést az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2 millió forinttal támogatja.

 

HetalvoHétalvó (fotó: Umberto Pezzetta)

 

Októberben Jámbor Zsuzsanna Kék nagyapó története című bábjátékát adják elő a Griffben Jámbor József rendezésében. A Nemzeti Kulturális Alap a darab írását és színpadra állítását összesen 750 ezer forinttal támogatta.


Novemberben Janik László Sárkányölő Krisztián című vásári bábjátékát mutatja be a Griff társulata. Szűcs István szerint hiánypótló előadás lesz, ugyanis a bábszínháznak eddig nem volt szabadtéri produkciója. Előadásaik a bonyolult fény- és hangtechnikai igények miatt csak zárt térben adhatók elő, a Sárkányölő Krisztiánt viszont szabadtéren is bemutathatják.

 

Jövőre elsőként Tamási Áron Szegény ördög című zenés bábjátékát tűzik műsorra Árkosi Árpád rendező irányításával. A bemutatók sora Az édes méreg című japán mesével folytatódik, az évad utolsó előadásán pedig a gyermekek körében népszerű író, Lázár Ervin "modern boszorkánymeséjét", A legkisebb boszorkányt viszik színre Bal József rendezésében.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása