Két marosvásárhelyi darab is indul a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon

Beválogatták a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház két produkcióját az ősszel Bukarestben zajló Országos Színházi Fesztivál (FNT) programjába.

A Tompa Miklós Társulat a Yorick Stúdióval létrehozott közös előadásával, Székely Csaba Bányavakság című drámájának színrevitelével, a Liviu Rebreanu Társulat pedig Moliere Nők iskolája című produkciójával vesz részt az október 25. és november 3. között zajló rangos eseményen.

 

NOK ISKLOJA

Moliere: Nők iskolája

 

 

A Nemzeti Színház Marosvásárhelyen is sikerrel futó darabjai a fesztivál stúdió- és nagyszínpadi előadásokat felsorakoztató Színházak és alkotók elnevezésű kategóriájában szerepel a Temesvári Nemzeti Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a iași-i Vasile Alecsandri Nemzeti Színház, a temesvári Állami Német Színház, valamint a bukaresti UNESCO Kulturális Központ produkciójával együtt. 

 

A Sebestyén Aba és Cristian Juncu által színre vitt marosvásárhelyi előadásokat Bocsárdi László, Alexander Hausvater, Yuri Kordonsky Mihai Măniuţiu, Silviu Purcărete és Victor Ioan Frunză rendezései mellett láthatja az Országos Színházi Fesztivál közönsége.

 

Forrás: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása