Különdíjat kapott Szajki Péter vígjátéka Várnában

Különdíjat kapott Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című vígjátéka a várnai nemzetközi filmfesztiválon. A rendező személyesen vette át az elismerést a csütörtök esti ünnepségen - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Filmunió pénteken.


A Fekete-tenger partján 1993 óta rendezik meg a Love is Folly (A szerelem bolondság) című filmfesztivált. A filmes seregszemle mintegy hatvan játékfilmet mutat be évente, Arany Aphrodité-díjait nemzetközi zsűri ítéli oda. Szajki Péter alkotása mellett idén versenyen kívül mutatták be Bergendy Péter A vizsga, Deák Krisztina Aglaja és Györgyössy Bence Utolsó rapszódia című filmjét.

 

 

A Nejem, nőm, csajom négy nő, négy szerelem történetét meséli el sok humorral. A főszerepekben Schell Judit, Gubík Ági, Lovas Rozi, Tompos Kátya, Rudolf Péter, Stohl András, Mészáros Béla és Keresztes Tamás látható. A romantikus vígjáték az M&M Film, a Filmpartners és a Sparks produkciójában készült, producere Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Pataki Ági, Kovács Gábor és Romwalter Judit volt.


Szajki Péter, aki forgatókönyvíróként is jegyzi a komédiát, 2009-ben első játékfilmjével, az Intim fejlövéssel elnyerte a Magyar Filmszemle Simó Sándor Emlékdíját. A Nejem, nőm csajom tavaly decemberben debütált a magyar mozikban.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása