TV-musicallel indul az évad Kolozsváron

Szeptember 8-án a  a 221. évad első előadására kerül sor a Kolozsvári Állami Magyar Színház Stúdiótermében; Johannes von Tepl A földműves és a halál című misztériumjátéka magyar nyelvű fordításban eddig még nem jelent meg, a Kolozsvári Színház előbemutatója egyúttal országos bemutató is.

 

A kolozsvári színház ajánlója:


A népszerű és valahogy mindig rejtélyes, magánéletét, de még igazi nevét is titokban tartó médiaceleb, televíziós műsorvezető és producer, akit az egész ország egyszerűen csak K.-nak szólít, váratlan bejelentést tesz: az óriási tetszésindexszel bíró valóságshow-jának témája ezúttal saját halálának kísértő gondolata. Felesége váratlan elvesztése juttatta erre az elhatározásra.

 

Azzal is nagy meglepetést vált ki, hogy utolsó tévéműsora anyagául a középkori Johannes von Tepl A földműves és a halál című művét választja. Felesége halála képtelenné teszi arra, hogy saját szavaival búcsúzzon el az életétől, amelyet mindenestől folytathatatlannak tart, és rajongóitól, akik mindhiába kérlelik, nem tudják rábírni döntése megmásítására.

 

Zenés-táncos, élő közvetítésű tévéműsor kellős közepén találja magát a néző: egyszerre részese az előadás megszületésének és a szeme előtt nagy képernyőkön futó, már kész, „vágott” adásnak. Mihai Măniuţiu bátor és rá jellemzően eredeti előadása a jól ismert tévéshow-k világát fordítja ki, hogy a halállal való szembesülés mély és őszinte pillanatait teremtse meg.

 

Képek az előadásról:

(Fotók: Biró István)

 

kamsz a foldmuves es a halal foto biro istvan-2480

1.

kamsz a foldmuves es a halal foto biro istvan-2558

2.

kamsz a foldmuves es a halal foto biro istvan-2692

3.

kamsz a foldmuves es a halal foto biro istvan-2932

4.

kamsz a foldmuves es a halal foto biro istvan-3053

5.

kamsz a foldmuves es a halal foto biro istvan-3131

6.

kamsz a foldmuves es a halal foto biro istvan-3192

7.

 

Az középkori szöveget Mihai Măniuţiu alkalmazta színpadra, az előadás zenéjét Şerban Ursachi szerezte, a koreográfiát Vava Ştefănescu jegyzi, az eredeti daloknak Jónás Tamás és Visky András írta a szövegét. A tévéstúdiók high-tech világát felidéző szcenográfiát Adrian Damian alkotta meg, az előadás dramaturgja Visky András. A tévéshow-előadásban fellép: Dimény Áron, Váta Loránd, Györgyjakab Enikő, Kató Emőke, Vindis Andrea, Kézdi Imola, Albert Csilla, Farkas Loránd, Sinkó Ferenc, Varga Csilla, Orbán Attila, Csutak Réka, Viola Gábor, Laczó Júlia, Kántor Melinda, Sigmond Rita, Marosán Csaba, Imre Éva és Balla Szabolcs.


Az előbemutatót követően a darab szeptember 10-én és szeptember 30-án tekinthető meg este 8 órától. Az előadást csak 14 éven felüli nézőknek ajánlják! Jegyet váltani a színház pénztárában naponta 10.00–13.00 és 16.30–18.30 óra között (tel: 0264-593468) lehet. Online jegyvásárlás a www.biletmaster.ro oldalon.

 

süti beállítások módosítása