Kulisszajárás, jelmezpróba és Hobo koncert - Nyílt napot tart a Nemzeti

Jelmezpróbával, gólyalábasokkal és nyílt próbával várja a közönséget a nyílt napon a Nemzeti Színház szeptember 21-én.

 

A 14 órakor induló programok között kézműves foglalkozások, táncház és hangszerbemutató is szerepel, emellett a Magyar Dráma Napja alkalmából kerekasztal-beszélgetést rendeznek - olvasható a Nemzeti Színház programismertetőjben.

 

Szerzőként Tamás Menyhért, Verebes Ernő és Végh Attila vesz részt a felolvasószínházzal egybekötött beszélgetésen, amelyen a komáromi Jókai Színház művészei adják elő az írók darabjaiból választott részleteket. A közönségnek olyan drámákból - a Tanúságtevők, a Gerendák és a Megkeresés történt című műből - nyújtanak ízelítőt, amelyek a közeljövőben a színház repertoárjára kerülnek.

 

A nagyszínpadon az új társulat nyitóelőadásának, Tamási Áron Vitéz lélek című darabjának próbáiba is bepillantást engednek az alkotók: kora délután és este a nyílt próba, délután a világításpróba látogatható. Az első alkalommal szeptember 27-én látható előadást Vidnyánszky Attila állítja színpadra. A produkcióban Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó, Mécs Károly, Reviczky Gábor és Nagy Anna szerepel.


A Gobbi Hilda Színpadon kora délután Ion Luca Caragiale Zűrzavaros éjszaka című darabjának nyílt próbáját nézhetik meg az érdeklődők: a produkciót Szabó K. István rendezi. Az előadásban többek között Básti Juli, Eperjes Károly és Sinkó László játszik.


a nemzeti szinhaz esti fenyben 15784 409507

 

Bródy és a két Hunyady címmel kiállítás-megnyitót tartanak, továbbá ezen a napon mutatják be a teátrum új szakmai lapját, a Szcenárium című folyóiratot. A társulat színészeivel - Bánsági Ildikóval, Szűcs Nellivel, Trill Zsolttal, Rácz Józseffel, Tóth Augusztával, Nagy Marival, Tóth Lászlóval, Eperjes Károllyal és Farkas Dénessel - "villámrandin" találkozhatnak a nézők a karzaton.

 

Az ORT-IKI Báb- és utcaszínházi társulás gólyalábasok bemutatkozásával, a Vojtina Bábszínház a Babszem Jankó, a Fabók Mancsi Bábszínháza A székely menyecske meg az ördög, a Magyar Népmese Színház pedig a Többsincs királyfi című produkcióval vesz részt a Nemzeti Színház évadindító rendezvényén.

 

A Gobbi Hilda Színpadon délután a Canarro trio lép fel, később Verebes Ernő és Verebes György koncertje várja a közönséget. Este Hobo - Földes László - József Attila-estjéből mutatnak be részleteket, továbbá Szirtes Edina Mókus mellett a társulat művészei is fellépnek: Udvaros Dorottyát, Szűcs Nellit, Kristán Attilát, Mátyássy Bencét és Szatory Dávidot láthatja a közönség. Az estét a Csűrdöngölő táncház zárja, ahol Berecz István, a Fölszállott a páva című vetélkedő 2012-es táncos szólista nyertese, és párja Bures Réka tanítja a táncolni vágyókat.


A nyílt nap programjaira a belépés ingyenes. Délután két órától este hétig az érdeklődőket épületlátogatásra várják, a programra a latogatas@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen előzetes regisztráció szükséges. A teátrum előadásaira egész nap kedvezményes jegy- és bérletvásárlási lehetőséget kínálnak.


Részletes program:


14:00 – 19:00 Épületlátogatás előzetes regisztrációval. 

14:00 – 18:00 JELMEZPRÓBA és kézműves foglalkozások a parkban

14:00 – 15:00 GÓLYALÁBASOK - ORT-IKI Báb és utcaszínházi társulás
Helyszín: Hajóorr

14:00-15:30 ZŰRZAVAROS ÉJSZAKA - Nyílt próba
Helyszín: Gobbi Hilda Színpad

14:00 – 14:50 Vojtina Bábszínház - BABSZEM JANKÓ

14:30-15:30 VITÉZ LÉLEK - Nyílt próba
Helyszín: Nagyszínpad

15:00 – 16:30 3 DARAB – 3 SZERZŐVEL
Kerekasztal-beszélgetés Magyar Dráma Napján
Helyszín: büfé szint

15.00 – 15:45 BRÓDY ÉS A KÉT HUNYADY kiállítás megnyitó
Helyszín: büfé szint

15:20 – 16:10 Fabók Mancsi Bábszínháza - A SZÉKELY MENYECSKE MEG AZ ÖRDÖG
Helyszín: Kaszás Attila Terem

15:30 – 16.30 TÁNCHÁZ – Pál Lajos és tanítványai harmonika-koncert, majd hangszerbemutató és táncház gyerekeknek
Helyszín: Hajóorr

16:00-17:00 CANARRO TRIO - világzene
Helyszín: Gobbi Hilda Színpad

16:00 – 18:00 VITÉZ LÉLEK világításpróba (szabadon látogatható)
Helyszín: Nagyszínpad

16:30 – 18:00 SZCENÁRIUM – folyóirat bemutató
Helyszín: büfé szint

16:40 – 17:40 Magyar Népmese Színház - TÖBBSINCS KIRÁLYFI
Helyszín: Kaszás Attila Terem

17:00 – 19:00 VILLÁMRANDI a karzaton Bánsági Ildikóval, Szűcs Nellivel, Trill Zsolttal, Rácz Józseffel, Tóth Augusztával, Nagy Marival, Tóth Lászlóval, Eperjes Károllyal és Farkas Dénessel.

17:30-18:30 Verebes Ernő és Verebes György koncert - A PONT KÖRÜL
Helyszín: Gobbi Hilda Színpad

19:00 – 21:30 Esti Nagykoncert
Hobó József Attila –est részletek
Szirtes Edina Mókus és a Nemzeti színészei: Udvaros Dorottya, Szűcs Nelli, Kristán Attila, Mátyássy Bence, és Szatory Dávid.
Helyszín: Gobbi Hilda Színpad

19:00 – 21:30 VITÉZ LÉLEK - Nyílt próba (balkon szinten – szabadon látogatható)
Helyszín: Nagyszínpad

21:30-23.00 CSŰRDÖNGÖLŐ TÁNCHÁZ
A táncot ropja, majd tanítja: Berecz István, a Fölszállott a páva c. vetélkedő 2012-es táncos szólista nyertese, és párja Bures Réka.
Helyszín: Gobbi Hilda Színpad


Forrás: Nemzeti Színház, MTI

 

süti beállítások módosítása