Nevetni a halállal - Indul az évad a Fészek Színházban

Három új bemutató, három munkabemutató és az előző évadok sikeres előadásai közül válogathatnak az érdeklődők a "mindenkitől független" Orczy úti társulat 2013/2014-es repertoárjából.

 

Szeptemberben egy héten belül két új bemutatót is tart a Fészek Színház. Nyulassy Attila rendezésében Az Ezeregyéjszaka meséinek modern feldolgozását mutatja be a társulat ifjúsági szekciója szeptember 17-én, 1001 címmel. A színjátékot a Jemol előterében kialakított  új játszóhelyen láthatják a nézők.

 

halhatatlanproba bezeredizoltan budiannamaria

Bűdi Annamária és Bezerédi Zoltán a Halhatatlan című darab próbáján
  

Néhány nappal később, szeptember 21-én pedig a Halhatatlan című dráma ősbemutatója következik: Cziczó Attila saját drámáját viszi színre a Fészek Színház kamaratermében. Az előadás két kérdésre keresi a választ: „Lehet-e nevetni a halállal? Lehet-e sírni az élettel?”

 

A társulat tagjai közül Andai Kati és Bűdi Annamária lép színpadra a nagymama és unoka szerepében. Az előadás főszerepében a budapesti Katona József Színház Kossuth-díjas színművésze, Bezerédi Zoltán látható, míg a család negyedik tagjaként Szalay Marianna, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésznője vendégeskedik a Fészek Színházban.


A fiatal társulat negyedik évadát kezdi meg a VIII. kerületi saját játszóhelyén. Ősszel még egy ősbemutatóval, Az utolsó magyar című abszurd drámával készülnek, majd az évad végéig három munkabemutatót tűznek műsorra.

 

A szeptember 22-i Andrássy úti Évadnyitó Színházi Korzón is részt vesz a társulat.

 

Forrás, fotó: Fészek Színház

 

süti beállítások módosítása