Zöldszínházzá avanzsált a Víg

Az Új Széchenyi Terv keretében 25 millió forintos összköltségű projektet valósított meg a Vígszínház: napelemes rendszert telepítettek az épület tetőszerkezetére.

logo2 

A Vígszínház közleménye:


A Vígszínház Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. 25 millió forint összköltségű projektet valósított meg az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt eredményeként a Vígszínház épületének tetőszerkezetére napelemes rendszer került telepítésre.
A támogatás összege 21.250.000 forint.

 

A projekt megvalósításával a Vígszínház megújuló energiával váltja ki és egyúttal jelentős mértékben csökkenti a villamos energia felhasználását. Az 1896-ban Budapest Lipótváros részén épült Vígszínház impozáns épülete Közép-Európa egyik legszebb színháza, ahol reggeltől estig szorgos munka folyik a sikeres előadások színpadra vitele érdekében. Az előadások lebonyolításához és a közönség minél magasabb színvonalú kiszolgálásához komoly technikai háttérre, eszközökre, fényforrásra van szükség, amelyek működése jelentős áramfelvétellel bír.


A fejlesztés célja volt a környezetünket kevésbé terhelő, megújuló energia alapú energiatermelés elterjesztése, a megújuló energiaforrásokon alapuló villamos energia szerepének növelése, és ezen keresztül a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az energiaköltségek csökkentése. A célok megvalósításával a Vígszínház ezen a területen élen jár és példát mutat a honi színjátszó életben.

A beruházás keretében megvalósult 30 kWp összteljesítményű napelem-telep, a napelem blokkokat tűzvédelmi lekapcsolhatósággal és AC oldali túlfeszültség védelemmel ellátott elosztószekrény és fogyasztásmérő óra (ad-vesz óra) telepítése, mely eredményeként a villamos-energia termelés 30 MWh lesz.

 

logo1

 

Vígszínház Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. Cím: 1137 Budapest Szent István körút 14.
email: vigszinhaz@vigszinhaz.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu
 

süti beállítások módosítása