Tűz-performansz, tánc és irodalom - 200 fellépővel jön az Antré Fesztivál

Szeptember 19-22 között rendezik meg az első, ingyenes Antré Fesztivált a Budapesti Tavaszi Fesztivál korábbi szervezői, amely még fel nem fedezett tehetségek számára teremt bemutatkozási és fellépési lehetőséget korhatár és műfaji kötöttségek nélkül. 

Az Antré Fesztivál felhívására rövid idő alatt több mint kétszáznyolcvanan jelentkeztek az ország minden területéről. A szeptember 19-22. között zajló ingyenes rendezvénysorozaton végül mintegy kétszázan mutatkoznak be a közönség és a zsűri előtt.

 

mintegy 15 millió forintos projekt részint önerőből, a helyszínek felajánlásaiból, részint az NKA-tól nyert pályázati pénzből valósul meg. A fellépők ingyenesen kapják a helyszínt, a szükséges technikát és a PR-t. 

 

anima 1514

 

Városi Színház Nonprofit Kft által létrehívott fesztivál színhelyei a cég által működtetett saját kulturális terek: a Rózsavölgyi Szalon és a Hátsó Kapu, illetve az ezek vonzáskörzetébe tartozó, a fiatalok által kedvelt, úgynevezett vigalmi negyedbe tartozó romkocsmák és szórakozóhelyek (Pepita Ofélia Bár, Kisüzem, MüSzi, Téli kertem, Kazimir, Gödör Klub, Mika Tivadar Mulató) valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

 

A produkciókat tekintve széles a paletta: tűz performance, színház, kortárs tánc, flamenco, hastánc, világzene, megzenésített vers, orientális tánc, népzene, performance, irodalmi est, komoly- és sokféle könnyűzene - minden, amit színpadon, klubban elő lehet adni. Jordán Adél és Tasnádi Bence, a Katona József Színház színművészei most egy zenekari formációban mutatkoznak be. 

 

Az egyes műsorszámokat egy 60-70 fős szakmai zsűri értékeli: produkcióként három ítész mond véleményt a fellépőkről. A Fesztivál Szavazási lehetőséget biztosít a nézők számára is: a közönség és a zsűri által díjazott előadók és társulatok segítő szerződéseket, az ország kulturális eseményein való fellépési lehetőségeket kapnak.

 

A helyszínek és programok közötti eligazodást segíti egy olyan lehetőség, amely letölthető okostelefonokra, és segítségével pontosan nyomon követhető, hogy hol, mi zajlik éppen, és melyek a várható események.

 

livemusicapp
A Magyar Hangversenyrendezők és Művészeti Ügynökségek Egyesülete, a Független Előadó-művészeti Szövetség és a Magyar Zenei Előadóművészek Társasága is szakmai partnere a fesztiválnak, amelynek fő támogatója az NKA.


Forrás: Színház.hu/Antré Fesztivál

süti beállítások módosítása