Helsinkiben mutatják be A dzsungel könyvét Böhm György rendezésében

Dés László, Geszti Péter és Békés Pál zenés játéka, A dzsungel könyve péntek esti sajtóbemutatója után szombaton tartják a mű hivatalos premierjét a Helsinkiben működő Svéd Színházban, a Svenska Teaternben Böhm György rendezésében.


Erik Salvesen tervezte a látványos színpadképeket és Erika Turunen a színes jelmezeket, a hangszerelés Hanna Mikander munkája, a koreográfiát Jakob Höglund tervezte - olvasható a teátrum honlapján.

 

helsinki sved szinhaz


Ahogy Svédországban ügyelnek a finn kisebbség kultúrájának megőrzésére, ugyanúgy Finnországban is fontosnak tartják a svéd kisebbséggel való törődést - mondta el az MTI-nek Böhm György rendező, hozzátéve, hogy az előadás így svéd nyelvű lesz

 

A szerepeket már novemberben kiosztotta a rendező, májusban kezdték meg a próbákat, a munkát az elmúlt hetekben folytatták. Arne Nylander alakítja Balut, Patrick Henriksen alakítja Mauglit, Cecilia Paul Tunát, Niklas Akerfelt Sír Kánt, Birthe Wingren pedig Bagirát.


A tesztelőadások sikeresek voltak, a premiert követő estékre már 10 ezernél is több jegy fogyott el elővételben. A kikötő közelében álló 700 személyes színház felújítását 2012-ben fejezték be, remek új színpad- és világítástechnikával szerelték fel - részletezte a rendező.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása