Stúdióbérletet indít a Harag György Társulat

Az idén első alkalommal meghirdetett belépővel a Szatmárnémeti Harag György Társulat öt stúdióelőadását tekinthetik meg a nézők - hármat a színház Ács Alajos Stúdiójában, kettőt pedig a nagyszínpadi nézőtérről.


A bérletben szereplő első előadás a Schwajda György által jegyzett Himnusz, amelyet a fiata rendező, Csiki Zsolt visz színre, aki a tavalyi évadban két produkcióval is bemutatkozott Szatmárnémetiben: az Ács Alajos Stúdióban vitte színre a Liselotte és a május című Pozsgai Zsolt-darabot, illetve a Boldogságia című nagyszínpadi előadás is az ő munkáját dicséri, a Mikó Csaba-darab ráadásul ősbemutató volt.


„Függök ezen a zord élet-párkányon...” címmel szerepel a bérletben Bogdán Zsolt kétszeres UNITER-díjas és Jászai-díjas érdemes művész Ady-estje, amelynek szerkesztő-rendezője Szugyiczky István, a Harag György Társulat örökös tagja. A Stúdióbérletben szerepel továbbá Szophoklész Antigonéja Balogh Attila rendezésében.

 

Acs Alajos Jatekszin 1

 

Az új bérlet tulajdonosai Kányádi Sándor Ünnepek Háza című darabját is láthatják, Kányádi Szilárd rendezésében. Egy vers- és mozgásszínházi elemekből felépített produkció is szerepel a bérletben, Bicskei Zsuzsa Pilinszky-estje „Magam talán középre állok” címmel.


A stúdióbérlet ára 40 RON, ám azok a nézők, akik nagytermi bérletet is vásárolnak, 30 RON ellenében vehetnek stúdióelőadásokra szóló bérletet. A Stúdióbérletek a társulat két alapítója, Nyiredi Piroska színésznő és Kovács Ferenc rendező-dramaturg, örökös tagok nevét viselik majd. A bérletekben szereplő előadásokat csütörtöki és szombati napokon játssza majd a társulat.


Az érdeklődők a színház Horea úti jegypénztárában válthatnak bérleteket, hétköznap 10 és 17 óra között, illetve szombaton 10 és 13 óra között. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon lehet érdeklődni.


Forrás: Harag György Társulat

 

süti beállítások módosítása