Vidnyánszky: "Én nem csinálok politikai színházat"

A Nemzeti Színház szombati nyílt napján Vidnyánszky Attila igazgató adott rövid videóinterjút a Hír24-nek.

vidnyanszky

 

"Úgy gondolom, hogy a színházunknak – mert ez nem az én egyszemélyes történetem –, van egy olyan igazsága, hogy megtalálja a nézőjét. Minden ellenállás, minden furkálódás, minden kicsinyes történet, gonoszkodás előbb-utóbb visszájára fordul, és működni fog az egész" - fogalmazott Vidnyánszky Attila.

A kérdésre mikor fog a próbákról, bemutatókról szólni a Nemzeti az Alföldi-Vidnyánszky vita helyett, a nyáron hivatalba lépett direktor elmondta: nem tudja, de semmilyen vitája nincs Alföldivel, az ilyesmit a sajtó generálja. "Én egy nagyon határozott, végiggondolt koncepció mentén megpróbálok hozzám közel álló emberekkel, egy nagyon jó csapattal, egy nagyon jó műszakkal, jó színészekkel egy igazi, komoly színházat felépíteni. Ez az én dolgom, én nem vitatkozom senkivel" - szögezte le Vidnyánszky Attila.

A direktor megerősítette, úgy véli, a Nemzeti Színház korábbi vezetése mellett politikai színezetű demonstráció volt a nézők részéről, "de ezzel nincsen semmi baj" - vélte.

Arról, érte miért nincs tüntetés, Vidnyánszky Attila így felelt: "Mert nem akarom, hogy legyen. Azt akarom, hogy valós, őszinte, és nem pár hónapig tartó felbuzdulás legyen a színház körül. Nem csinálok politikai színházat, engem nem érdekel a napi sajtó valósága a színpadon. Unatkozom, ha olyan előadásokat látok, ahol napi szintű üzengetések vannak."

 

A Hír 24 videóriportja itt megtekinthető.

süti beállítások módosítása